Bronzérmes csapataink edzői megmondják

ápr 8, 2015 | Archív

Eitner Kinga és Gárdos Gábor, a bronzérmes férfi párbajtőr, illetve női kardcsapat válogatott edzője nyilatkozik a fiúkról, a lányokról, a kollégákról. És persze érkeznek a

Eitner Kinga és Gárdos Gábor, a bronzérmes férfi párbajtőr, illetve női kardcsapat válogatott edzője nyilatkozik a fiúkról, a lányokról, a kollégákról. És persze érkeznek a dobogós felvételek is!

 

 

Gárdos Gábor, a bronzérmes junior női kardcsapat válogatott edzője: “Legelsőképpen is szeretném megköszönni kollégám, Gulácsi Ferenc munkáját. Az egész szezon során ő dolgozott, ő utazott ezzel a korosztállyal, ez az eredmény feltétlenül Feri sikere is. Aztán persze nagyon örülök, hogy kedves tanítványom, Márton Panka egy szép éremmel zárta le fantasztikus junior pályafutását. Gratulálok neki, és sok sikert kívánok a már elkezdett felnőtt évekhez. És egy hatalmas gratuláció jár a kicsiknek, Záhonyi Petrának és Kelecsényi Mirának! Petra már egyéniben is nagyot alakított, és most, a bronzderbin, az utolsó asszójában aratott 7:3-as győzelme kulcsfontosságú volt. Mira bebizonyította, hogy kadetként is teljes jogú tagja a csapatnak, egész nap taktikusan, kiegyensúlyozottan vívott, és nem remegett meg a keze a fontos pillanatokban. Nagyon szép eredmény ez a bronzérem!”
 

 

Eitner Kinga, a bronzérmes junior férfi párbajtőrcsapat válogatott edzője: “A férfi párbajtőr szakág ismét bizonyított, és ennek nagyon örülök. Három versenyszámból három érmet nyertünk ezen a világbajnokságon, és volt egy döntős helyezésünk is, ez kimagasló szereplés. A mai bronzérmünk is szép siker, de természetesen mindenkiben akad némi hiányérzet, hiszen nagyon könnyen lehetett volna fényesebb is ez a medál. Nagy kár, hogy Bányai Zsombor megsérült, annak viszont örülök, hogy mindenki hozzátett valamit ehhez az eredményhez. Ráadásul ennek a válogatottnak a magja jövőre is együtt marad, hiszen egyedül Taeun öregszik ki a korosztályból. Valamennyi érintett Mester kollégámnak köszönöm a munkáját, és gratulálok nekik!” 

2015. április 08.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM