Csapatban nem sikerült az érem – negyedikek a párbajtőrözők

júl 9, 2015 | Archív

 A koreai Gvangzsuban befejeződtek az Universiade vívóversenyei. A két egyéni bronz után a mieinknek csapatban nem sikerült érmet nyerni. Legjobban a férfi párbajtőrözők szerepeltek,

 A koreai Gvangzsuban befejeződtek az Universiade vívóversenyei. A két egyéni bronz után a mieinknek csapatban nem sikerült érmet nyerni. Legjobban a férfi párbajtőrözők szerepeltek, két minimális különbségű vereséggel lettek negyedikek. A legjobb nyolc közé mellettük egyedül a női kardozók kerültek, akik a hetedik helyen zártak.

 

Kétszer egy tus hiányzott a bravúrhoz, helyesebben az éremhez a férfi párbajtőrözők csapatversenyén! A koreai Gvangzsuban rendezett Universiadén a Berta Dániel, File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Peterdi András összeállítású párbajtőrcsapat előbb Kínát magabiztosan (45:22), majd a negyeddöntőben Lengyelországot végig vezetve győzte le a négy közé jutásig vezető úton (45:41). Az elődöntőben Ukrajna következett, végig fej fej mellett haladt a két együttes, a befejezés nem sikerült Peterdinek. A bronzért az olaszok elhúztak néhány tussal, de az utolsó párban Hanczvikkel hosszú hajrát nyitott, sikerült is felzárkóznia, de fordítania már nem, és ezzel negyedik helyen végzett a magyar kvartett.
 
Többi csapatunk közül egyedül a női kardozóknak sikerült mérkőzést nyernie, és ezzel a legjobb nyolc közé kerülnie. Ők Kína legyőzése után (45:42) Oroszországtól szenvedtek vereséget (37:45), és ezzel a hetedik helyen végeztek. 
 
A magyar vívó küldöttség ezzel két bronzéremmel (Berta Dániel és Valkai Ferenc) zárta az Universiadét.
 
Eredmények. Nyári Universiade, Gvangzsu. Férfi párbajtőrcsapat, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 45:22 (Hanczvikkel +14, Peterdi +5, File +4, Berta 0).
Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:41 (Peterdi +2, Hanczvikkel +2, Berta 0).
Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 23:24 (File +2, Hanczvikkel 0, Peterdi -3).
A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 44:45 (Hanczvikkel +4, File +1, Berta -1, Peterdi -5).
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Ukrajna, 3. Olaszország, 4. Magyarország (Berta Dániel, File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Peterdi András).
 
Férfi kardcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 43:45 (Csaba +8, Ravasz +2, Valkai -2, Puy -10).
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Ukrajna, 3. Korea, …9. Magyarország (Csaba Márton Bence, Puy Sebestyén, Ravasz Etele, Valkai Ferenc).
 
Férfi tőrcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 22:45 (Németh -3, Bakó -4, Valicsek -7, Liszkai -9).
Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …11. Magyarország (Bakó Tamás, Liszkai Tamás, Németh András, Valicsek Péter).
 
Női párbajtőrcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 34:45 (Bossányi-Jung -2, Kolczonay -4, Mihály -5).
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …10. Magyarország (Bossányi-Jung Alexandra, Kolczonay Anna, Mihály Kata).
 
Női tőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 34:45 (Lupkovics -3, Oravecz -3, Bossányi-Jung -5).
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Oroszország, …9. Magyarország (Bossányi-Jung Alexandra, Lupkovics Dóra, Oravecz Barbara).
 
Női kardcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 45:42 (Péntek +5, Kövér 0, László -2).
Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 37:45 (László +7, Péntek -4, Kövér -11).

Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …7. Magyarország (Kövér Csenge, László Luca, Péntek Brigitta). 

2015. július 09.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM