Elnökségi határozat a taskenti kadet és junior világbajnoksággal kapcsolatosan

dec 15, 2015 | Archív

A 2015-ös év kadet és junior világversenyeire a korábban megszavazott válogatási elvek mellett a következő csapatkijelölési elveket javasoljuk - tekintettel arra, hogy a vb-t Taskentben

A 2015-ös év kadet és junior világversenyeire a korábban megszavazott válogatási elvek mellett a következő csapatkijelölési elveket javasoljuk – tekintettel arra, hogy a vb-t Taskentben rendezik. Ebből következően a világverseny költségei hatalmasak, és 2015-ben szinte valamennyi, utazással kacsolatos anyagi lehetőségeinket a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében kell koncentrálni. (Folytatásért kattints a címre!)

 

1. A maribori kadet és junior Európa-bajnokságra (Szlovénia, 2015. február 23.-március 4.) teljes csapat kiutaztatását javasoljuk. A ki- és visszautaztatás ésszerűen, a szakmai és gazdasági elvek összhangba hozásával történik. 

 

2. A taskenti kadet és junior világbajnokság (Üzbegisztán, 2015. április 2-11.) költségei rendkívül magasak, ugyanakkor a korosztály eredményessége nem teszi indokolttá, hogy minden fegyvernemben teljes csapattal vegyünk részt az eseményen.

 
Ezért az elnökség által tíz igen és egy nem szavazat mellett elfogadott határoza a következő:
 
– a kadet vb-n valamennyi hazai ranglista 1. helyezettje, valamint azok a vívók, akik a szezon EFC körversenyein, vagy az Európa-bajnokságon 1-8. helyezést értek el, azok szövetségi költségen vesznek részt a vb-n. A további helyeket a fegyvernemi vezetőedzők javaslata, illetve a szövetségi kapitány javaslata alapján jelöljük ki, és az itt szereplő versenyzők egyesületi, illetve saját költségen vehetnek részt a vb-n.
Amennyiben ott döntős (1-8.) helyezést érnek el, az összeget az MVSZ visszatéríti.
 
– a junior vb-n a csapatok részvételét, illetve az esetleges tartalékok, valamint egyéni indulók részvételét az addigi egyéni és csapat Vk-eredmények függvényében dönti el az elnökség. Nem kizárva a lehetőségét annak, hogy itt is egyesületi, illetve egyéni költségen jelöl egyéni, vagy csapatindulási helyeket.  Amennyiben a csapatversenyen érmes helyezést ér el az egyesületi költségen utazó, akkor az összeget az MVSZ visszatéríti. 
 

A vb-csapatkijelölés, illetve a nem a szövetség által finanszírozott helyek kijelölése közvetlenül a maribori Európa-bajnokságot követően történik.  

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események