Újabb vívótermet avattunk fel

szept 23, 2016 | Archív

A Magyar Vívó Szövetség támogatásával az SZ-L Bau Balaton szakosztálya vívótermet avatott Veszprémben. A Botev általános iskola tornatermében a jövőben tíz villanypáston

A Magyar Vívó Szövetség támogatásával az SZ-L Bau Balaton szakosztálya vívótermet avatott Veszprémben. A Botev általános iskola tornatermében a jövőben tíz villanypáston gyakorolhatnak majd a fiatalok. Az eseményen jelen volt többek között a város polgármestere, a főtámogató, no meg az MVSZ képviselője is. 

Keszthely, Tapolca és Balatonfüred után Veszprém is a vidéki elitklub tagjai közé lépett. Az SZ-L Bau Balaton szakosztálya a veszprémi Botev általános iskola tavaly kapcsolódott be a sulivívó programba, és egy esztendő alatt máris ötven gyerek ismerkedett meg sportágunk alapjaival Puskás Gábor edző irányításával. 

Fotó: veol.hu

Szerda délután pedig már teremavatót tarthattak, mivel a Magyar Vívó Szövetség támogatásával tíz elektromos pástot adtak át a városban. Borosné Eitner Kinga, az egyesület elnöke büszkén szervezhette az újabb eseményt, elvégre az egyesület a keze munkája alatt vált kis vidéki műhelyből a Balatont egyre inkább “behálozó”, neves, patinás, és – ami talán a legfontosabb – rendkívül eredményes egyesületté, a vidéki vívás bástyájává. 

A veszprémi eseményen beszédet mondott Porga Gyula, a város polgármestere, Szencz Lajos, a névadó szponzor ügyvezető igazgatója, míg szövetségünk részéről Kamuti Jenő, általános alelnök méltatta a szakosztályt és a beruházást. 

Borosné Eitner Kinga elmondta, hogy Balatonfüred után a veszprémi termet is Puskás Gábor töltötte meg „tartalommal”, azaz gyerekekkel, és rendkívül örül annak, hogy a fiatal szakember Budapestről odaköltözött. Elsősorban neki, de természetesen a támogatóknak úgyszintén köszönhető a mostani beruházás. Puskás vezeti egyébként mindkét említett szakosztályt, míg a másik két „balatoni bázis” közül Szalay Gyöngyi a tapolcai, a klubelnök Eitner Kinga pedig a keszthelyi szakosztályt irányítja.

Ez úton kívánunk mi is sok sikert, sok tehetséges vívót, no meg szép eredményeket a Botev iskola új vívótermében felnövő ifjú tehetségeknek!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM