Arénában küzd a kardvilág

dec 1, 2016 | Archív

Impozáns körülmények között, a győri Arenában lépnek pástra péntektől vasárnapig a világ legjobb kardozói - közte a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron. Pénteken és

Impozáns körülmények között, a győri Arenában lépnek pástra péntektől vasárnapig a világ legjobb kardozói – közte a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron. Pénteken és szombaton a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni Világkupa-versenyt, vasárnap a Zarándi Csaba csapat Világkupa-versenyt rendezzük.

Új helyszínen, de annál látványosabb körülmények között rendezzük péntektől vasárnapig az esztendő utolsó rangos hazai vívóversenyét, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupát, és a Zarnádi Csaba férfi kardcsapat Világkupa-versenyt. A győri Audi Arénában minden korábbinál elegánsabb és kényelmesebb viszonyok között lépnek pástra a világ legjobb kardozói – élükön a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal. A Vasas klasszisa természetesen a kiemeltek között szerepel, így nem lesz ott a pénteki rajtnál. Szemben a további 23 magyarral, akik már a pénteken, 14 órakor kezdődő selejtezőkön pástra lépnek. 

gyor-arena-1 Az Aréna színes, és selejtezős pástjai.

A magyar mellett további 30 nemzet lép pástra, a világ vezető vívónagyhatalmai kivétel nélkül Győrbe érkeztek! Ennek ellenére hiányzók akadnak. Vélhetően vannak olyanok, akik az olimpia után a visszavonulás mellett döntöttek, és vannak olyanok is, akik az év végéig meghosszabbítják a pihenőjüket. A nagy nevek közül nem lesz itt az oroszok három egyéni világbajnoka, Jakimenko, Kovaljov és Resetnyikov, az olimpiai ezüstérmes amerikai Homer, az Európa-bajnok román Dolniceanu, és a legjobb két német kardozó, Hartung és Szabó

gyor-arena-2 Az Aréna döntős pástja „madártávlatból”.

Klasszisokban ugyanakkor így sem lesz hiány. Áront már említettük – igaz, nem lehet elégszer… -, mellette az utolsó pillanatban nevezték a koreai sztárkvartettet, élén a világranglistát vezető Kim Jung Hvan-nal és Gu Bon Gil-lel. Itt lesznek a legjobb olaszok (eljön a 38 esztendős athéni olimpiai, Aldo Montano is) és franciák, de természetesen erős csapattal jönnek az oroszok, ukránok és az amerikaiak is. Az első napon a legjobb 64-ig jut el a mezőny, folytatás a 64-es táblával szombat délelőtt 10 órától, míg a nyolcas döntő délután fél 5-kor kezdődik az Audi Arénában. 

A vasárnapi Zarándi Csaba férfi kardcsapat Világkupára 18 nemzet nevezett, a világranglista első hét helyezettje kivétel nélkül rajthoz áll. A magyar csapat összeállítását a szombati egyéni versenyen pontosítja Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány. A csapatverseny döntője délután három órakor kezdődik – ugyancsak a győri sportcsarnokban.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM