Vegyesen jelesen

jan 8, 2017 | Archív

Aranyérmet nyert a budapesti junior Vk-n a Kern Bianka, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Galgóczy Tamás, Nagy Martin, Szlama Vilmos összeállítású vegyes kardcsapat. A mieink egyaránt nagy

Aranyérmet nyert a budapesti junior Vk-n a Kern Bianka, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Galgóczy Tamás, Nagy Martin, Szlama Vilmos összeállítású vegyes kardcsapat. A mieink egyaránt nagy bravúrral győzték le az esélyesebbnek számító olaszokat és oroszokat. Remek kardvíkendet zártak a juniorok – gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek!

Aranyos csatakiáltás. A szó szoros értelmében.

Furcsa egy találmány ez a vegyes csapatverseny, ugyanakkor kifejezetten élvezhető. Pláne, ha nyernek a mieink! Márpedig a budapesti junior kard Világkupán nyertek, méghozzá egy remek aranyérmet! Kezdődött úgy a nap, hogy a nyolc közé jutásért Chile ellen melegítettek egy jót a mieink, 40:24-gyel ért véget a villámcsata. (Kardban 25-30 percnél nem tart tovább egy-egy vegyes csapatmérkőzés.) A negyeddöntőben Nagy-Britannia már jóval nagyobb falatnak tűnt. A kisebb sérüléssel bajlódó, előző napi aranyérmes Pusztai Liza is beszállt, de így is nagyon szorosan indult a meccs. A második körre beálló Szlama Vilmos aztán jelet adott a hosszú hajrára, és végül biztosan nyertek a mieink (40:33).

Főszerepben: Záhonyi Petra!

Az elődöntőben viszont az egyik favorit csapat, az orosz következett, ráadásul az edzők Liza szereplését sem kockáztatták meg a továbbiakban. Helyette azonban ott volt Záhonyi Petra, aki előző napi halványabb vívása után ezúttal verhetetlennek bizonyult. Egy 9:4-gyel fordított a meccs közepén, a többiek hozták amit kellett, Galgóczy Tamás pedig izgalmas végjáték után bevívta a csapatot a döntőbe (40:38). Ahol jöttek az olaszok, a férfiverseny első és második, a női harmadik helyezettjével… Meg jött ismét Petra, akit megvágni is alig lehetett. Ezúttal egy 8:2-vel fordított a meccs közepén, de 25-nél már megint az olaszoknál volt az előny. A “női szakasz” azonban kiválóan működött, ezúttal Kern Bianka révén, és amikor az utolsó előtti asszóban Tamás is 5:1-re verte az előző napi első helyezett Nerit, már nem lehetett kérdés, hogy Petra befejezi a meccset. 

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke adta át az aranyérmeket.

Meg is tette, rendkívül magabiztosan, 40:33 lett a vége, és ezzel Magyarország csapata nyerte az aranyérmet, megelőzve az olaszokat, és a nagy meglepetésre bronzérmes törököket. A junior kard szakág számára pedig ennél jobban nem is kezdődhetett volna az esztendő, két arany- és két bronzéremmel zárta a budapesti Világkupa-hétvégét. A jogosan járó nagy gratuláció mellett ezek után nagyon egyszerűen meg lehet fogalmazni a juniorok felé szóló újévi jókívánságot: csak így tovább…!

Jogos a mosolgyós szelfi, nagyszerű hétvége volt!

Budapest-Heraklész junior vegyes kardcsapat Világkupa-verseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Chile 40:24 (Záhonyi +7, Kern +5, Galgóczy +3, Nagy +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 40:33 (Szlama +4, Galgóczy +2, Záhonyi +2, Pusztai 0, Nagy -1).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 40:38 (Záhonyi +4, Kern +1, Szlama 0, Galgóczy -3).

Döntő: Magyarország-Olaszország 40:33 (Záhonyi +8, Kern +1, Galgóczy 0, Szlama -2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Kern Bianka, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Galgóczy Tamás, Nagy Martin, Szlama Vilmos, edzők: Decsi István és Kocsis Zsolt, Bódy István és Bódy Benjámin, Szepesi László, Gulácsi Ferenc, Varga József, Noseda Tibor, válogatott edzők: Gulácsi Ferenc és Navarrete József), 2. Olaszország, 3. Törökország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM