Ezüstérmes Mödlingben a junior női tőrcsapat

Nagyszerűen szerepelt a mödlingi junior Vk-n a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat. A magyarok a nagyon erős mezőnyben ezüstérmet nyertek, a döntőben az Egyesült Államoktól szenvedtek szoros meccsen vereséget. A hölgyeknek és a mestereknek egyaránt gratulálunk! A junior férfi tőrcsapat az Aix-en-Provance-i Vk-n a nyolcadik helyen végzett. A kadet párbajtőr csb-n pedig a Balaton, illetve a Békéscsaba nyerte az aranyat.

Egyedüli európai csapatként a dobogó második fokán a magyarok.

A szezon eddigi legerősebb junior női tőr Világkupa-csapatversenyét rendezték vasárnap Mödlingben, és a mieink ragyogóan szerepeltek! A mezőnyben ott volt valamennyi európai nagyhatalma a fegyvernemnek, valamint a két legerősebb további válogatott, az Egyesült Államok és Japán. A mieink a sérült Tóth Janka nélkül is ragyogóan vívtak, és két nagyon értékes győzelmet aratva ezüstérmet nyertek. Az említett két sikert egy bemelegítő nyolcaddöntő vezette be Dánia ellen (45:9), majd a negyeddöntőben következett Franciaország. A mieink a félidő környékén nyolctusos hátrányban voltak, de felálltak a padlóról, és 45:38-ra fordítottak. Az elődöntőben a felnőtt válogatottat is erősítő Ebert vezette németeket pedig Kondricz Kata és Pásztor Flóra vezérletével gyakorlatilag végig vezetve verték még biztosabban, 45:36-ra. A döntőben az amerikaiak következtek, és eleinte a magyaroknál volt az előny, azonban a tengerentúliak fordítottak, és végül 45:40-re nyertek. 

Kedvesek, szépek és ügyesek! Hajas Nóra, Kókai Csilla, Pásztor Flóra és Kondricz Kata.

Ezzel a magyar csapat a második helyen végzett, ami több mint bíztató az egy hónap múlva kezdődő korosztályos Európa-bajnokság előtt…

A junior férfi tőrözők ugyancsak Világkupa-csapatversenyen szerepeltek a franciaországi Aix-en-Provance-ban. Ez a verseny is bátran nevezhető a világversenyek főpróbájának, mindenki pástra lépett, aki számít a fegyvernemben. Ennek tükrében a nyolc közé jutás merőben elfogadható eredménynek számít. Pláne úgy, hogy mindezért Dániát a vártnál sokkal simában, 45:23-ra sikerült legyőznie a Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás összeállítású csapatnak. A folytatás már nem sikerült, igaz, a későbbi győztes Japán, majd a helyosztókon Németország és Franciaország egyaránt esélyesebbnek számított. Mindez pedig összességében a nyolcadik helyezést jelentette.

Idehaza a kadet párbajtőr csapatbajnokságot rendezték meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban. Mindkét szakágban vidéki siker született, a férfiaknál a Balaton, a nőknél az AVA Békéscsaba győzött.

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Aix-en-Provance, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:23 (Mendrey +9, Mészáros +7, Bellovicz +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 26:45 (Frűhauf +2, Mendrey -4, Bellovicz -7, Mészáros -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 31:45.

A 7. helyért: Magyarország-Franciaország 25:45.

Végeredmény: 1. Japán, 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország, …8. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás).

Junior női tőrcsapat Világkupa, Mödling, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:9 (Pásztor +14, Kondricz +13, Kókai +5, Hajas +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:38 (Kondricz +5, Pásztor +5, Kókai -3).

Elődöntő: Magyarország-Németország 45:36 (Pásztor +8, Kondricz +7, Kókai -6, Hajas 0).

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 40:45 (Kondricz +2, Pásztor 0, Hajas -7).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, edzők: Szirmai Benedek, Szelei István, Marco Goncalves, Beliczay Sándor, válogatott edző: Marco Goncalves), 3. Japán.

Kadet férfi párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 22 induló. Végeredmény: 1. Balaton (Csere Bence, Cséri Soma, Gárdos Tamás, Raffai Kistóf, edzők: Eitner Kinga, Puskás Gábor, Szalay Gyöngyi), 2. Honvéd, 3. Vasas, 4. BVSC, 5. AVA Békéscsaba, 6. MTK, 7. Veresegyház, 8. Fless. A döntőben: Balaton-Honvéd 45:43.

Kadet női párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 12 induló. Végeredmény: 1. AVA Békéscsaba (Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt), 2. Fless, 3. BVSC, 4. Vasas, 5. MTK, 6. Vasas 2, 7. Tata, 8. Diósgyőr. A döntőben: AVA-Fless 45:37.