A Pető Intézetben is lesz Sulivívás

Reméljük, mindkét fél számára emlékezetes megállapodás köttetett tegnap a Magyar Vívó Szövetség és a Pető Intézet között – részünkről bizonyosan. A Pető Intézet száztizenharmadikként kapcsolódott a Sulivívás programjához, az intézmény iskolájában játékos körülmények között szerethetik meg sportágunkat a gyerekek.

Különleges és kivételes partnerrel gazdagodott csütörtök délután a Magyar Vívó Szövetség Sulivívó programja. A budapesti Pető Intézet nevében Makk Ádám igazgató, az MVSZ részéről pedig Csampa Zsolt elnök írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében a neves iskola is bekapcsolódik az egész országot behálózó kezdeményezésbe. 

A világbajnoki ezüstérmes kardozó, Csaba Edina foglalkozik majd vívóedzőként a gyerekekkel.

Kerekesszékes klasszisaink, Krajnyák Zsuzsa és Osváth Richárd tartott mesterével, Erdei Péterrel, illetve Feczer Viktorral bemutatót.

Az aláírás a Villányi úti iskolában történt, melyen ott volt az említettek mellett többek között Makray Katalin, a kétszeres párbajtőröző olimpiai bajnok korábbi köztársasági elnök, Schmitt Pál felesége, az intézet fővédnöke, Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, a Nemzetközi Kerekesszékes Bizottság elnöke, Polgár Pál főtitkár, valamint a Rióban nagyszerűen szereplő paralimpikonjaink közül Osváth Richárd, Krajnyák Zsuzsa, Hajmási Éva, és mesterük, Erdei Péter, illetve Feczer Viktor. És ami legalább ennyire fontos: ott volt több mint félszáz gyerek is…

Az eseményen megjelent és felszólalt Makray Katalin, a Pető Intézet fővédnöke, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök felesége.

Akik nagy tapssal fogadták a vendégeket, és élvezettel figyelték előbb a riói paralimpiáról készült rövid videóösszeállítást, majd Osváth Ricsi és Erdei Péter, illetve Krajnyák Zsuzsi és Feczer Viktor bemutató iskolavívását. Legjobban pedig természetesen annak örültek, amikor ők ölthették magukra a vívóruhát, a vívósisakot, és a műanyag fegyvereket…

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke ajándék pólót is kapott Makk Ádámtól, a Pető Intézet igazgatójától.

Ezt a jövőben rendszeresen megtehetik, méghozzá a korábbi világbajnoki ezüstérmes kardozó, Csaba Edina vívóedző irányításával, aki bizonyosan megszeretteti majd a Pető Intézet gyermekeivel sportágunkat.

A gyerekek is kipróbálhatták a vívást a bemutatón.