Liza tündérből korosztályos királynő lett!

ápr 2, 2017 | Archív

Pusztai Liza teljesítményére nehéz szavakat találni. Úgy lett kadet világbajnok, hogy a direkt kieséses táblán a legszorosabb asszója 15:11 volt - a negyedddöntőben. Hasonlóan simán

Pusztai Liza teljesítményére nehéz szavakat találni. Úgy lett kadet világbajnok, hogy a direkt kieséses táblán a legszorosabb asszója 15:11 volt – a negyedddöntőben. Hasonlóan simán nyerte meg korosztálya Európa-bajnokságát is. Szenzációsan vív, mosolygós, kedves, csinos és több mint tehetséges. 16 évesen kell ennél több? De olvassuk őt és mesterét, kiderül, hogy kell…

Mielőtt a nyilatkozatokat olvasnánk, egy-két tényszerű állítást feltétlenül említsünk meg! Elsőként azt, hogy legutóbb éppen három éve, és éppen Plovdivban szerzett korosztályos világbajnoki aranyérmet a magyar vívás. Többek között egy női kardozó, Márton Anna révén. Hozzá méltó az utánpótlás… Említsük meg azt is, hogy Bódy Benjámin nyilatkozik lentebb, de édesapjával, Bódy Istvánnal közösen dolgoznak Lizával. Azzal a Bódy Istvánnal, akinek éppen harminc évvel ezelőtt volt legutóbb kadet világbajnok tanítványa, Boros György személyében. És említsük meg Pusztai Liza édesanyját is. Aki első versenye óta folyamatosan a lánya mellett van, és pontosan tudja, mikor van Liza mellett a helye, és mikor kell hátrébb lépnie. Miként Liza teljesítménye, úgy ez sem hétköznapi… És akkor a nyilatkozatok:

Pusztai Liza: “Csodálatos érzés világbajnoknak lenni! Nagyon boldog vagyok, sokat dolgoztam ezért. Azt is őszintén megmondom, úgy jöttem ki ide, hogy világbajnok szeretnék lenni, és nem hiszem, hogy tudtam volna örülni más színű éremnek. Mielőtt pástra léptem, nagyon izgultam, de aztán ott elmúlt ez az érzés. Talán ezért volt két vereségem a csoportkörben, az öt tusos asszók rövidek voltak, de szerencsére később nyoma sem maradt az izgalomnak. Nagyon-nagyon örülök, de igazi ünneplésről szó sem lehet, ezen a világbajnokságon még komoly feladataim vannak. Kadet vegyes csapat, junior egyéni és csapatverseny. Szeretnék még két érmet nyerni. És utána akár koccinthatunk is, természetesen vízzel!”

Bódy Benjámin, Pusztai Liza egyik mestere, a kadet válogatott edzője: “Nehéz Lizára szavakat találni. Most már harmadik éve azon gondolkozunk, hogy miként lehet felülmúlni az előző esztendő teljesítményét. És eddig minden évben sikerült… Itt az újabb feladat, de tudjuk, innen is tovább kell lépni, és Édesapámmal közösen hiszünk abban, hogy sok munkával ez sikerülni fog. Lizi ma fantasztikusan vívott, izgulni sem hagyott bennünket, úgy lett világbajnok! Szeretném megköszönni a Magyar Vívó Szövetségnek és klubunknak, a BVSC-nek, hogy mindenben segítettek és segítenek. A világbajnokságnak még nincs vége, bízom a további sikerekben!”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM