Diákolimpia – csaknem 1100 vívóval, 70 páston

70 páston, közel 1100 vívóval rendeztük meg az első integrált diákolimpiát pénteken. Az esemény nagyszerűen sikerült, és igazolta a szervezők számításait, mely szerint a felnőtt bajnoksághoz hasonlóan a diákolimpia is a sportág korosztályos ünnepe lehet, pontosabban kell, hogy legyen! (A részletes eredményeket folyamatosan töltjük fel honlapunkra, legkésőbb szombaton valamennyi eredmény elérhető lesz!)

Közel ezeregyszáz fiatallal népesült be a BOK Sportcsarnok pénteken.

A BOK Sportcsarnok négy évvel ezelőtt a 2013-as felnőtt világbajnokságnak adott otthont. Most pedig a diákolimpiának. 1053 vívó népesítette be a 70 pástot reggeltől késő délutánig, és ez idehaza mindenképpen, de vélhetően nemzetközi viszonylatban is rekordnak számít. Hat fegyvernemben, hat korosztályban, összesen 36 számban avattak bajnokot, de vélhetően nemcsak a győztesek számára, hanem másoknak is élményt jelentett itt, és ilyen körülmények között versenyezni. 

Öröm, boldogság egy győzelem után…

Természetesen az sem volt mindegy, hogy kik végeznek az élen, elvégre a diákolimpia a korosztály legnagyobb eseményének számít. Így aztán öröm, bánat, győzelem és vereség, minden hozzátartozott ehhez a naphoz. Aminek a vége happy end lett – győzött a vívás, a magyar vívás!

Az interneten élőben lehetett követni az eseményeket. Íme, három követő.

Öröm a köbön.

Az elmúlt negyven év legeredményesebb férfi párbajtőrözője, Imre Géza is a díjátadók között szerepelt.

Kovács Bence, a diákolimpia főtámogatójának számító Pbt. első embere is gratulált a fiatal vívóknak.