Két helyszínen, három magyar a főtáblán

máj 5, 2017 | Archív

Két, egymástól igen távoli helyszínen, Szentpéterváron (férfi tőr) és Rio de Janeiró-ban (nöi párbajtőr) rendeznek ezen a hétvégén Világkupa-versenyt. Az uraknál Dósa Dániel

Két, egymástól igen távoli helyszínen, Szentpéterváron (férfi tőr) és Rio de Janeiró-ban (nöi párbajtőr) rendeznek ezen a hétvégén Világkupa-versenyt. Az uraknál Dósa Dániel jutott veretlen csoportkört követően a 64-es főtáblára, míg ugyanez a hölgyeknél Budai Dorinának és Várnai Viviennek sikerült. 

Minden siker bravúrnak számítana. Bátran kijelenthetjük mindezt ezen a hétvégén, mivel férfi tőrben és női párbajtőrben rendeznek ezen a hétvégén Világkupa-fordulót. Mielőtt a Szász Emese rajongók kést szegeznének a hunfencing.hu plasztronjához, gyorsan hozzátesszük, hogy olimpiai bajnokunk nem utazott el oda, ahol tavaly ötkarikás aranyérmét nyerte – azaz Rióba. Ettől kezdve már abszolút értelmezhető az első két mondat, Emese nélkül női párbajtőrben, illetve férfi tőrben nem termett sok babér mostanság a mieinknek. 

A két helyszín közötti jelentős időeltolódás okán természetesen Oroszországban kezdődött hamarabb a selejtező. Négy magyar férfi tőröző utazott Szentpétervárba, közülük Hári Máté és Mátyás Bálint kiesett a csoportkörben, nem voltak túl szerencsések, 2-2 győzelemmel búcsúztak. Gátai Róbert a fordulóból továbbjutott, viszont a 96-ba kerülésért kikapott. Maradt Dósa Dániel, aki viszont ismét igazolta, hogy 21 évesen “beérik” a felnőtt mezőnybe. Veretlen csoportkört produkált, ezáltal további folytatás nélkül jutott a legjobb 64 közé, ahol szombaton japán ellenféllel szemben folytathatja.

Dósa Dani veretlen csoportkör után jutott a főtáblára Szentpéterváron.

A számunkra oly kedves városba, Rióba, négy magyar női párbajtőröző utazott el a VK-versenyre, és Mihály Katának a csoportmérkőzés a végállomást jelentette. A többiek továbbjutottak, és egy meccset kellett nyerni a folytatásban a főtáblára jutásért. Ez Budai Dorinának (Tahe, 12:8) és Várnai Viviennek (Nabeth, 15:11) sikerült, Kun Annának (Nixon, 6:15) nem. 

Így szombaton mindösszesen két helyszínen, három magyar folytathatja a versenyt. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Szentpétervár, 162 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Gátai Róbert 3/3 (továbbjutott), Hári Máté 2/4, Mátyás Bálint 2/4 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Gátai-De Bazelaire (lengyel) 10:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Dósa-Oisi (japán)

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Rio de Janeiro, 122 induló. A csoportmérkőzéseken: Budai Dorina 4/2, Kun Anna 3/2, Várnai Vivienn 3/2 (továbbjutottak), Mihály Kata 1/4 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-Tahe (francia) 12:8, Várnai-Nabeth (francia) 15:11, Kun-Nixon (amerikai) 6:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Budai-Boscarelli (olasz), Várnai-Kang (koreai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM