Kapható a Fehérarany! – Imre Géza kötetét megírta

jún 8, 2017 | Archív

Az elmúlt harminc esztendő legeredményesebb magyar férfi párbajtőrözője, a riói olimpia ezüstérmese Pietsch Tiborral karöltve megírta életének, pályájának eddigi történetét. A

Az elmúlt harminc esztendő legeredményesebb magyar férfi párbajtőrözője, a riói olimpia ezüstérmese Pietsch Tiborral karöltve megírta életének, pályájának eddigi történetét. A szép kiadvány az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg, és ahogy Géza fogalmazott: nem egy bulvárkönyv, de azért a kulisszák mögé is bepillantást nyújt. 

A vívósport számára kötelező olvasmánynak mondható Imre Géza és Pietsch Tibor – a Nemzeti Sport főmunkatársa – “Fehérarany” című kötete, melyet a szerzők mutattak be a Budapesti Honvéd vívótermében, a Dózsa György úti zsinagógában. Négyszeres olimpiai érmesünkkel, négyszeres világbajnokunkkal és hatszoros Európa-bajnokunkkal Azurák Csaba riporter beszélgetett, majd utóbbi a vívást is kipróbálta, rövid iskolát vett a kamerák kereszttüzében Gézával, aki az utóbbi években a mesterkedésbe is belekezdett. 

Imre Géza, a Fehéraranyember.

Természetesen, miként a könyv, úgy ez a beszélgetés is azzal a bizonyos olimpiai döntővel kezdődött, de most már Géza egyáltalán nem keseregve nyilatkozott, és a fenti eredménysor okán könnyen belátható, hogy nincs is miért… A sajtóbemutatón ott volt Géza felesége, a korábbi klasszis kézilabdázó, Kökény Bea, és az is kiderült, miként a könyvből úgyszintén, hogy miként ismerkedett össze a házaspár az 1996-os atlantai olimpián, ahol bajnokunk fényes felnőtt pályafutása indult. 

A jelenről és a közeljövőről elhangzott, hogy újabb olimpián már nem láthatjuk vívóként Gézát, ám a sportágtól semmiképpen sem fog elszakadni, miként a sporttól sem, elvégre nemrégiben a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségébe választották. A könyvről pedig még annyit – a Fehérarany rendkívül érdekes olvasmány, egy nagyszerű életút felidézése, mindenkinek ajánlott!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM