Liza örülgetett, a mester köszönte szépen, a vezetőedző örült

Persze, nyilatkozni sem mindig egyszerű. Ha valaki azt gondolná, hogy Pusztai Liza, miután 16 esztendősen a felnőttek között női kard egyéni Európa-bajnoki bronzérmet nyert, mosolyogva fogadta a gratulációkat, és vidáman nyilatkozott, akkor az hatalmasat téved. Tehetségünk, küldöttségünk első Európa-bajnoki érmese hosszú percekig bosszúsan rázta a fejét – hogy aztán a dobogón állva már mosolyogjon. 

Pusztai Liza, kadet Európa-bajnokunk, junior Európa-bajnoki ezüstérmesünk, és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmesünk egyelőre még nem a hihetetlen triplázással foglalkozott: “Persze, persze, jól vívtam a nap folyamán, de most, az utolsó asszóban nem, és azért ez zavar. Izgultam egy kicsit, de nem éreztem, hogy ez visszavetett volna a teljesítményemben. Tulajdonképpen egész simán jutottam el a döntőig, és akkor még nagyon örültem ennek az ereddménynek. Most majd egy kicsit később fogok ismét mosolyogni…”

Bódy Benjámin, Liza egyik mestere a köszönetekkel kezdte a mondanivalóját: “Elsőként a nem itt lévőknek, azaz édesapámnak, Bódy Istvánnak és Pézsa Tibornak szeretnék gratulálni, illetve megköszönni a munkáját. Aztán a Magyar Vívó Szövetségnek és klubomnak, a BVSC-nek köszönöm az egész éves segítséget. Végül pedig a helyszínen lévőknek, azok közül is kiemelten Gárdos Gábor vezetőedzőnek az itteni munkáját. Persze, lehetne bosszankodni azon, hogy Liza a későbbi aranyérmestől vereséget szenvedett, de felesleges. Ez a nap egy nem várt nagyszerű siker volt, nagyon büszke lehet Liza az egész nap során nyújtott teljesítményére!”

Gárdos Gábor, a női kardválogatott vezetőedzője: “Liza teljesítménye önmegáért beszél! Mások 16 évesen annak is örülnek, ha legyőznek egy felnőtt ellenfelet, ő pedig első Európa-bajnokságon rögtön egy nagyszerű érmet nyert. Óriási siker ez, szívből gratulálok neki és mestereinek, Bódy Istvánnak és Bódy Benjáminnak. Ezzel Liza nyerte az első magyar érmet az Ebén, mintegy helyettesítve vagy inkább tehermentesítve Márton Pankát, akinek nem lett volna szabad 14:9-ről kikapnia, ugyanakkor ez azért néha benne van a pakliban. Várakozáson felül szerepelt Katona Renáta is, aki a nyolcaddöntőjével szépen teljesített. Úgy érzem, a női kard szakág egyéniben sikeresen helytállt, jöhet holnapután a csapatverseny!”