Vezetőedzői értékelések – Fannis szavak

Az Európa-bajnokság második versenynapja után az érintett két fegyvernem – férfi párbajtőr, női tőr – vezetőedzője, Dancsházy-Nagy Tamás és Marco Goncalves értékel, valamint az ötödik helyével a karrierje legjobb felnőtt világversenyét maga mögött tudó Kreiss Fanni mondja el versenynapjáról a véleményét. 

Kreiss Fanni, aki nehezen talált pozitívumokat a vesztes asszóját követően, amit mi pozitívan értékeltünk – elvégre még többre vágyik… “Nagyon elszúrtam ezt az asszót, mérges vagyok miatta. Tudom, hogy nem értem eddig el ilyen eredményt, de most semmiféle elégedettséget nem érzek. Jó ágra kerültem, és ezt sikerült is kihasznánom. Hogy azért kerültem jó ágra, mert jól vívtam a csoprtkörben? Na jó, ezt elfogadom. De szerettem volna előrébb végezni, és nem éreztem magam esélytelennek a Thibus elleni asszó előtt. Most este lenyugszom egy kicsit, jöhet a csapatverseny, utána pedig a világbajnokságon szeretnék elégedetten lemenni majd a pástról.”

Marco Goncalves, a női tőrválogatott vezetőedzője: “Kreiss Fanni egyértelműen nagyszerűen teljesített. Lépésről lépésre halad előre, Vk-döntő, Európa-bajnoki finálé, és biztos vagyok benne, hogy nem ez a végállomás. Kulcsembere lehet a tokiói olimpiára készülő válogatottnak. Gratulálok mester édesapjának, Kreiss Gábornak. Edina sérülése után a tizenöt tusos asszóra még nem állt teljesen készen, és Aida sem százszázalékos fizikálisan. Nyert egy remek, kiélezett, nagyon hosszú meccset, majd egy kicsit talán elfogyott a folytatásra. Dóri sem vallott szégyent, stabilabbnak kell lennie, de még csak a második világversenyénél tart. Összességében nem lehetek elégedetlen, az általam elvártaknak nagyjából megfelelően teljesítettünk.”

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőrválogatott vezetőedzője: “Nagyon szurkoltam két újonc fiatalunknak, hogy jól sikerüljön a debütálásuk. Siklósi Gerinél tán épp a rutin hiányzott, a nála nevesebb versenyzők legyőzték. Bányai Zsombor pedig a csoportkörben kicsit fásultan mozgott, ez vezetett számára ahhoz, hogy Rédli Bandival kerüljön már a 64 között össze. Bandi szerepelt a legjobban, a spanyol Pereira legyőzése volt számomra a legértékesebb, sok mindent viszontláttam abból, amit közösen átbeszéltünk az edzőtáborban. Egy nagyszerű formát kifogó, klasszis vívótól kapott ki Novoszjolov személyében. Somfai Péternek volt talán a legjobb ága, de valamiért nem érezte ezen a napon a vívást. Át kell gondoljuk a világbajnoki felkészülését, valamiben változtatnunk kell. Előtte azonban jöhet a csapatverseny, bármire képesek lehetünk.”