Örömszavak, kardcsapat módra

A harmadik helynek igenis lehet örülni. Ismét ez derült ki a tbiliszi férfi kardcsapat Európa-bajnokságon, amelyen bronzérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott. Decsi András vezetőedővel együtt valamennyien elégedetten, boldogan nyilatkoztak. 

Decsi András, a válogatott vezetőedzője: “Két érmet, és további két helyezést szerzett a férfi kard szakág az Európa-bajnokságon, úgy gondolom, hogy ezzel a legteljesebb mértékben elégedettek lehetünk. A belgák elleni bemelegítés után tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a franciák ellen. A csapat egymást segítve, nagy szívvel vívott és értékes győzelmet aratott. Kicsit bánt az oroszok elleni elődöntős vereség, ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy nagyon jól vívott az ellenfél. Viszont a németek elleni bronzmeccs okán büszke vagyok a fiúkra. Nagyon akarták az érmet, mindhárman remekeltek, nagyszerű meccsen arattunk fölényes győzelmet. Úgyhogy, jól zárult számunkra a tbiliszi kirándulás, jöhet Lipcse és a világbajnokság.

Szilágyi Áron: “Az egyéni verseny után nyilatkoztam, hogy két éremmel szeretnék hazatérni, és azt hiszem, most okkal lehetek elégedett. A franciák és a németek elleni vívásunkkal elégedettek lehetünk, az oroszok azonban megleptek bennünket. Volt valami olyan érzésem, mint a Hartung elleni egyéni döntőben, mintha olvasták volna a vívásunkat, minden bejött nekik. A németek elleni bronzmeccs viszont mindenért kárpótolt…”

Szatmári András: “A csapatunk szereplésének és a bronzéremnek őszintén örülök, annyit azért hozzátennék, hogy legközelebb, remélem, valamivel többet tudok majd én is hozzátenni a sikerhez. Köszönöm az edzőmnek is, ezúttal ennyit tudtunk kihozni ebből a napból.”

Gémesi Csanád: “Elmondhatatlanul örülök ennek a bronzéremnek! Két éve szerepeltem legutóbb a válogatottban, és nagyon akartam ezt az érmes visszatérést. A franciák ellen jól ment, az orosz meccset viszont sajnálom. Nekem nagyon kellett a hosszabb szünet a bronzmeccs előtt, megéreztem, hogy visszajött a formám, mondtam is a többieknek…”

Decsi Tamás: “Nagyon örülök a harmadik helyezésnek, minden érem sokat jelent a számomra, és korosztályos, valamint felnőtt világversenyeken több mint húsznál tartok. A németek elleni meccs még a kispadról nézve is nagyszerű élmény volt, remekeltek a srácok!”