Vályi Nagy Károly csarnokot avattak

jún 20, 2017 | Archív

A Gyöngyösi Sportcsarnok 2017. május tizedikétől Vályi Nagy Károly nevét viseli. Vályi Nagy Károly 1930-ban született, vívó szakedző, emellett gimnáziumi testnevelő tanár, a

A Gyöngyösi Sportcsarnok 2017. május tizedikétől Vályi Nagy Károly nevét viseli. Vályi Nagy Károly 1930-ban született, vívó szakedző, emellett gimnáziumi testnevelő tanár, a Szőlőskert Nagyréde SC vívó szakosztályának vezetőedzője, aki korábban az ifjúsági válogatott tagja volt. 

Karcsi bácsi az, aki Gyöngyösön megalapította a vívást és több, mint 40 évig vezette, szervezte, biztosította az utánpótlást, komoly eredményeket elérve megyei és országos szinte egyaránt, kard és tőr fegyvernemekben. Szoros együttműködésben az egri vívókkal sok éven keresztül rendeztek vívóbajnokságokat, egyéni és csapat viadalokat. 

Karcsi bácsi jelenleg is aktív részese Szőlőskert SC vívóéletének, iskolákat ad, edzést vezet. Kiemelkedő munkájának eredményeként döntött a gyönyösi városi képviselő testület arról, hogy az ő nevét viselje a sportcsarnok. A névadó ünnepségen készült a fenti fotó, ahol a  szakosztály vívóival látható.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM