Hír

21 éves világbajnok, és a mester aranyszavai

  • 2019.07.19

Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző, és újdonsült, 21 éves párbajtőr világbajnok tanítványa, Siklósi Gergely nyilatkozik. A vb-aranyérmet az az Imre Géza adta át, aki 41 évesen nyert vb-aranyat.

Siklósi Gergely: “Igazából nem is tudom, mi történt a döntőben 10:13 után. Vívtam, élveztem a versenyt, miként egész nap, szerettem ezt a csodálatos közönséget, és sikerült fordítanom. Különleges állapotban éreztem magam végig a nap folyamán. Nagyszerű érzés volt ilyen hangulatban versenyezni, ugyanakkor készültem arra, hogy eközben az asszókra tudjak koncentrálni. Kétszer nyertem hosszabbításban, de nem volt ugyanolyan a két meccs. Az olimpiai bajnok Park ellen végig kiélezett volt a csata, a japán elleni nyolcaddöntőben viszont megnyert meccset vesztettem majdnem el. De én adtam be a döntő tust, és mindig tudtam utána a következő feladatra koncentrálni. Még egyszer mondom, nagyon élveztem az egész versenyt. Januárban, amikor már nagyon fájt a csuklóm, és a heidenheimi Vk-n a csoportkörben kiestem, rájöttem, hogy másként kell a víváshoz hozzáállnom. Megműtötték a kezem, és azóta nem hajszoltam görcsösen az eredményeket. Hiszem, hogy ez a váltás, no meg a sok munka segített a világbajnoki címhez. Köszönöm mindenkinek!”

Dancsházy-Nagy Tamás, Geri mestere, a válogatott edzője, aki érthetően meghatottan élte meg tanítványa világbajnoki aranyérmét: “Olyan teljesítményt nyújtott Geri az egész nap folyamán, amire nehezen találom a szavakat. Huszonegy esztendősen lett teljesen megérdemelten felnőtt világbajnok! Hogy mi volt a kulcsa a sikerünknek? Az, hogy a nehezebb időszakokban is százszázalékosan bíztunk egymásban. A munkában hiszek, és máris itt az újabb feladat: jöhet egy egészen rövid ünneplés, melyet követően a csapatversenyen is nagyon jól szeretnénk szerepelni.”
További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink