Hír

30 napig nincs nemzetközi verseny

  • 2020.03.12

A Nemzetközi Vívó Szövetség a mostani hétvégétől kezdve, harminc napig valamennyi Világkupa- és GP-versenyét, a kadet és junior vb-t, valamint az olimpiai pótkvalifikációs viadalt elhalasztotta.

A Nemzetközi Vívó Szövetség végrehajtó bizottságának egyhangú döntése alapján, az új koronavírus terjedése miatt a közeljövő valamennyi nemzetközi versenyét elhalasztják. Ez érinti már a most hétvégi, anaheimi tőr Grand Prix-t, a jövő hét végi budapesti férfi kard Világkupát, a belgiumi női kard Világkupát, és a már korábban helyszín nélkül maradó kínai női párbajtőr Világkupát. 

Ugyancsak elhalasztják az eredetileg április 3. és 11. közötti Salt Lake City-i kadet és junior világbajnokságot is. 

Egészen biztos, hogy ennek okán tolódik az európai pótkvalifikációs versenyek időpontja is, mivel azt meg kell előzzék a fentebb említett Világkupa-viadalok. 

A Nemzetközi Vívó Szövetség körlevelében kijelentette, hogy “Biztosítunk mindenkit, hogy mindent megteszünk, versenyzőink, szövetségeink és versenyrendezőink érdekében. Együtt megoldást fogunk találni minden érintett közös érdekének megfelelően, higgadtan, a vívást jellemző nagyfokú szolidaritás jegyében.”

További tájékoztatást később nyújt a testület.

További híreink

Aktuális

Sem nemzetközi, sem hazai versenyeket nem rendez a vívósport a következő 30 napban. A válogatott edzések két hétig szünetelnek. Minden további koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás írásainkban.

Eseménynaptár

X

Támogatóink