Hír

740 - ez ám a szám!

  • 2018.11.07

A szezon első hazai nemzetközi versenye azonnal nevezési rekordot hozott! A péntektől vasárnapig tartő kadet európai körversenyre három fegyvernemben 740 egyéni induló, és 125 csapat nevezett!

Eddig sem voltak üresek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok pástjai az őszi, budapesti kadet európai körversenyen, ám ekkora “nevezési kedvre” még sohasem akadt példa a sorozat történetében! A péntektől vasárnapig tartó viadalra ugyanis mindösszesen 740 egyéni induló és 125 csapat nevezett. 

Különösen tőrben kellemes meglepetés a hatalmas létszám, hiszen férfi párbajtőrben a 225 fő majdhogynem megszokottnak tekinthető a világversenyeken rendre a legnagyobb létszámú fegyvernem esetében. Tőrben viszont arra tán még egyszer sem akadt példa - idehaza bizonyosan nem… - hogy a női mezőnyben 258-an, a férfiban 257-en lépjenek pástra! A sorozat szabályainak megfelelően érkeznek versenyzők Ázsiából, Afrikából, de még Ausztráliából is, az pedig szinte természetes, hogy Európa valamennyi vívónemzete ott lesz majd a rajtnál. 

A péntek különösen mozgalmasnak ígérkezik, lévén a tőrözők két egyéni versenyszámát ezen a napon rendezik, azaz 515-en vívnak majd reggeltől estig a sportcsarnok 30 pástján. Szombaton a három fegyvernem csapatversenyeit bonyolítják le egymással párhuzamosan, míg a viadal vasárnap a férfi párbajtőrözők egyéni versenyével zárul. Magyar esélyek leginkább ebben a számban várhatóak, elvégre nemrégiben hasonló - igaz, jóval kisebb létszámú - európai körversenyen, a szerbiai Nagybecskereken egyéniben és csapatban is aranyérmet nyertek a magyar tehetségek. Minden esetre ami bizonyos, a sportcsarnok fotónkon még üres pástjain a hétvégén teljes lesz a nagyüzem. Hajrá, magyarok!

A budapesti európai kadet körverseny programja.

November 9., péntek. 9 óra: női tőr egyéni. 11 óra: férfi tőr egyéni. 

November 10., szombat. 9 óra: női és férfi tőr-, férfi párbajtőrcsapat.

November 11., vasárnap. 9 óra: férfi párbajtőr egyéni.További híreink

Aktuális

A férfi kardcsapat káprázatos ezüstérmével a magyar válogatott egy arany- és két ezüstéremnél tart. Gratulálunk a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapatnak, és a mestereknek.

Eseménynaptár

X

Támogatóink