Hír

A Hősök terén lesz a világnapi Flashmob!

  • 2018.08.15

A Vívás Világnapja alkalmából rendezendő Flashmob megmozdulást a Hősök terén rendezi meg a Magyar Vívó Szövetség. Az esemény időpontja: szeptember 8., 10 óra. Részletek a közeljövőben!

Ebben az esztendőben is aktívan kiveszi a részét a Magyar Vívó Szövetség a “Vívás Világnapja” elnevezésű, sportágunkat világszerte népszerűsítő rendezvényéből. Az elmúlt évek után ismét kultikus helyszínen, a budapesti Hősök terén lesz a Flashmob akciónk, melynek keretén belül reményeink szerint több százan vívnak majd öt-tíz percig fővárosunk egyik leglátogatottabb turisztikai helyszínén. 

Idén a Hősök terén rendezi meg a Magyar Vívó Szövetség a Vivás Világnapi Flashmob megmozdulást.

A Vívás Világnapja idén szeptember 8-án, szombaton lesz, a budapesti rendezvény várhatóan 10 órakor kezdődik majd, ezzel kapcsolatosan az esemény hetében honlapunkon részletes információkat közlünk majd. 

A Hősök terén rendezendő világnapi vívással kapcsolatosan Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke a következőket nyilatkozta honlapunknak: “Az előző években a Bazilika terén, majd egyik főtámogatunk, a WestEnd udvarán, tavaly pedig a Nemzeti Múzeum kertjében rendeztük a Vívás Világnapi Flashmob akciónkat. Most sikerült újabb, méltán világhírű helyszínt találnunk. Megkaptuk ugyanis az engedélyt arra, hogy szeptember nyolcadikán a Hősök terén bonyolítsuk le a Flashmob akciónkat. Ezúttal különös jelentősége lesz a mintegy tízperces megmozdulásnak, mivel Budapest rendezi jövő júliusban az olimpiai kvalifikációs vlágbajnokságot. Öt éve a nemzetközi szövetség elismerésével zártuk a hazai rendezésű vébét, most még magasabb szintű elvárásoknak szeretnénk megfelelni. Ez a Vívás Világnapi Flashmob megmozdulás nagyszerű felvezetése és reklámja lehet világszerte, nemcsak sportágunknak, hanem a jövő évi világbajnokságnak is. Éppen ezért ezúttal arra szeretném kérni valamennyi szakosztályunkat, hogy lehetőség szerint központosítsuk erőinket… Azaz, ne az ország számos helyén, elszórtan tartsuk meg Flashmob akcióinkat, hanem egy helyszínen, a Hősök terén legyünk ott minél többen.”További híreink

Aktuális

Nem került a legjobb nyolc közé magyar vívó a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupa-versenyen. Legtovább Szilágyi Áron jutott, kétszeres olimpiai bajnokunk a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Eseménynaptár

X