Arany- és bronzérem Japánból

dec 15, 2018 | Archív

Arany- és bronzéremmel folytatta szereplését csapatunk a kiotói kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Vk-versenyen. A női tőr A kategóriás versenyen Krajnyák Zsuzsi nyert, Hajmási Éva harmadik lett.

Krajnyák Zsuzsanna nagyszerű formában nyerte a mérkőzéseket, ezúttal az Európa-bajnoksággal ellentétben Hajmási Évi sem tudta megállítani az elődöntőben, és a döntőben a paralimpiai bajnok kínai Rong sem találta az ellenszert Zsuzsi taktikájával szemben. Feczer Viktor tanítványa végig vezetve, 15:10-re nyerte a mérkőzést, és ezzel az ázsiai Világkupa-állomást. Évi is remekelt, a negyeddöntőben egy másik paralimpiai bajnok, a hongkongi Ju sima legyőzésével lett bronzérmes. A további számokban ma Mező Bogi 13. (női tőr B), Tarjányi István 12. (férfi párbajtőr B) lett.

Szombaton Osváth Richárd tőrben, Krajnyák Zsuzsi és Veres Amarilla párbajtőrben szerepel.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-verseny, Kioto. 

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 30 induló. Végeredmény: 1. Ali (iraki), 2. Kuzjukov (orosz), 3. Coutya (brit) és Cratere (francia ), …12. Tarjányi István.

Női tőr egyéni A kategória, 33 induló. Negyeddöntő: Hajmási-Ju (hongkongi) 15:6, Krajnyák-Maja (orosz) 15:8. Elődöntő: Krajnyák-Hajmási 6:15. Döntő: Krajnyák-Rong (kínai) 15:10. Végeredmény: 1. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor), 2. Rong (kínai), 3. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) és Trigilia (olasz)

Női tőr egyéni B kategória, 23 induló. Végeredmény: 1. Vasziljeva (orosz), 2. Vio (olasz), 3. Misurova (orosz) és Szakuraj (japán), …13. Mező Boglárka.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM