Bányai Zsombor az Új Európa Alapítvány arca

okt 2, 2016 | Archív

Öt fiatal ígéret - közte a junior világbajnok párbajtőröző, Bányai Zsombor - és öt civilszervezet kapta az Új  Európa Alapítvány arca idei elismerését a budapesti Millenáris

Öt fiatal ígéret – közte a junior világbajnok párbajtőröző, Bányai Zsombor – és öt civilszervezet kapta az Új  Európa Alapítvány arca idei elismerését a budapesti Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

A közönség szavazatai alapján az Új Európa Alapítvány arca díjat a sportolók közül Bányai Zsombor párbajtőrvívó, Orosz Viktor íjász és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó kapta meg.

A további díjazottak: Radnóti Róza zongorista és Kiss Márton Balázs zongoraművész vette át. A civil szervezetek kategóriában a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, az Autista Segítő Központ, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Vertebra Alapítvány és a Te hangodat ismerem program kapta az elismerést. Mindkét kategória díjazottjai egymillió forintos támogatásban részesülnek.

banyai-uj-europa

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a jubileumi rendezvény fővédnöke a szombati díjátadón  Komjádi Bélát, a magyar vízilabda sport úttörőjét említette példaként. „Ő nem sikeres élsportoló, hanem sok ifjú sportoló tehetséggondozója volt” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Komjádi Béla egész életében a sportolás feltételeinek javításáért, valamint a jobb körülmények megteremtéséért fáradozott.

Az alapítvány tízéves fennállást ünneplő egész napos családi rendezvényen a fiatal reménységeken kívül  a szervezet eddigi támogatottjai is részt vettek, köztük Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a MOL-csapat képviseletében Kozák Danuta ötszörös olimpiai aranyérmes kajakozó, és Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőröző. A Mol társadalmi felelősségvállalásának jegyében hozta létre az Új Európa Alapítványt, amely évente 100 millió forintot fordít fiatal sportolók, művészek, pedagógusok, valamint a gyermekegészségügy támogatására.  Az alapítvány eddig több mint egymilliárd forintot osztott ki, és több tízezer fiatalnak nyújtott segítséget.

(Forrás: MTI)

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM