Hír

Békéscsabai konditeremavató

  • 2018.06.26

Az Alföld Vívó Akadémia szakosztályának vívóterme tovább gazdagodott. Csampa Zsolt elnök és Kiss Tibor alpolgármester kedd délelőtt felavatta a csarnokhoz kapcsolódó vadonatúj konditermet.

Több évtizede, hogy a vidéki vívás egyik fellegvára Békéscsaba, amely az elmúlt időszakban Alföld Vívó Akadémia néven szállítja az eredményeket. Az egyesület vívócsarnokához csatlakozóan most jelentős fejlesztést hajtottak végre. A Magyar Vívó Szövetség a kiemelt kormánytámogatás sportágfejlesztési alapjából 17 millió forinttal támogatta a vadonatúj konditerem létrehozását, mely közvetlenül kapcsolódik a vívóteremhez. A beruházás további 3 millió forintját Békéscsaba városa biztosította. 

Az Alföld Vívó Akadémia jelenleg kétfegyvernemes szakosztály, és elsősorban párbajtőrben ér el kimagasló sikereket. Galli Zsolt vezetőedző az egyesület motorja, az AVÁ-s vívók ebben a szezonban valamennyi korosztályban képviseltették magukat a különböző világversenyen, az újabb beruházás pedig garantáltan megkönnyíti a mai víváshoz elengedhetetlen fizikális felkészülést. 

A békéscsabai eseményen kedden Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, és Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere vágta át a beruházást felavató nemzeti szalagot, az eseményen a kadet világbajnoki bronzérmes, Petri Renáta és a felnőtt magyar bajnok, ifjúsági olimpikon Dékány Kinga segédkezett. További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X