Boczkó Gábor remek ezüstérme!

máj 2, 2015 | Archív

A hétvége, egyben az egyéni olimpiai kvailikációs Világkupa-sorozat legjobb egyéni eredményét Boczkó Gábor érte el, aki nagyszerű második helyezést szerzett. Nagyon kellett Boceknak

A hétvége, egyben az egyéni olimpiai kvailikációs Világkupa-sorozat legjobb egyéni eredményét Boczkó Gábor érte el, aki nagyszerű második helyezést szerzett. Nagyon kellett Boceknak és sportágunknak egyaránt ez a remek eredmény, gratulálunk! A johannesburgi női párbajtőr Vk-n Szász Emese a 32 között búcsúzott.

Végre! Mindenki, vagy legalábbis nagyon, de nagyon sokan hittük, hogy kilábal abból a hullámvölgyből Boczkó Gábor, mely folyamatos sérüléseivel kezdődött a budapesti vb-aranyérem után. Mostanában apróbb jelekből, eredményekből már úgy tűnt: meg is kezdődött a visszakapaszkodás. A párizsi Világkupa-versenyen aztán bebizonyosodott az, amiben bíztunk: Bocek továbbra is a világ legjobb párbajtőrözői közé tartozik! A 324 indulós gigaversenyen ázsiai ágon jutott el a negyeddöntőig. Előbb a japán Sakamotót (15:10), majd két koreait, Kimet (11:7) és Jungot (15:11) búcsúztatta, és ezzel 8 közé jutott. Utána pedig a világbajnok házigazdák egyik nagy egyénisége, a francia Lucenay esett áldozatul Dancsházy-Nagy Tamás tanítványának (13:11). Ezzel klasszisunk több mint két év után léphetett dobogóra ismét Vk-állomáson – éppen a legjobbkor…

 
 Jöhet a szelfi: az ezüstérmes Bocek készíti!
 
Az elődöntőben az orosz Turcsin következett, és egy újabb, az eredmény alapján még az eddigieknél is simább győzelem – 15:8. Ami azt jelentette, hogy Bocek az aranyéremért vívhatott, egy újabb franciával, Blaszyckkal. Az i-re a pont már nem sikerült, de bármilyen furcsán hangzik, ennek különösebb jelentősége nincs is, a második helyezés jelen esetben nagy sikernek számít, szívből gratulálunk hozzá!
 
Néhány mondatban a többiekről. A 21 éves Berta Dani több mint ígéretesen helytállt. A francia Marchal legyőzése után (15:12) egyetlen tus kellett volna az Európa-bajnok német Fiedlerrel szemben a 16 közé jutáshoz – nem jött össze (13:14). Ugyancsak a 32 között búcsúzott a tavalyi Eb-aranyérmes Rédli András, míg a 18 esztendős Esztergályos Patrik a számára dicséretes 64 között vérzett el. 
 
Johannesburgban magyar részről egyedül a világranglisát vezető Szász Emese volt érdekelt, aki a 64 között a hosszabbításban győzte le 11:10-re a román Dinut. Ez valahol már jelezte, hogy valami nincs teljesen rendben, ami a következő körben be is bizonyosodott: Emese a 32-ben vereséget szenvedett a kínai Qintől (10:15). 
 
Gyorsan tegyük hozzá, hogy a párbajtőr az a szakág, ahol a riói szereplés okán kiemelt jelentősége lesz a vasárnapi csapatversenynek, mivel mindkét nemben eséllyel pályázunk az olimpia részvételre. HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Párizs, 324 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Motyka (lengyel) 12:11, Berta-Marchal (francia) 15:12, Boczkó-Sakamoto (japán) 15:10, Esztergályos-Pitra (cseh) 9:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Boczkó-Kim (koreai) 11:7, Rédli-Khvorost (ukrán), Berta-Fiedler (német) 13:14.
Nyolcaddöntő: Boczkó-Jung (koreai) 15:11.
Negyeddöntő: Boczkó-Lucenay (francia) 13:11.
Elődöntő: Boczkó-Turcsin (orosz) 15:8.
Döntő: Boczkó-Blaszyck (francia) 9:15.
Végeredmény: 1. Blaszyck (francia), 2. Boczkó Gábor (edző: Dancsházy-Nagy Tamás, válogatott edző: Gelley István), 3. Turcsin (orosz) és Pizzo (olasz), …19. Rédli András, …27. Berta Dániel, …56. Esztergályos Patrik, …103. Imre Géza, …106. Peterdi András, …115. Szényi Péter, …137. Siklósi Gergely, …203. Somfai Péter, …227. Cho Taeun Sándor, …267. File Mátyás, …306. Hanczvikkel Márk.
 
Női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Johannesburg, 165 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Dinu (román) 11:10.
A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Qin (kínai) 10:15.
Végeredmény: 1. Sun (kínai), 2. Kolobova (orosz), 3. Choi (koreai) és Kocsnyeva (orosz), …17. Szász Emese, …70. Budai Dorina, …72. Antal Edina.

2015. május 02.

 
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM