Hír

Dékány Kinga negyeddöntőben zárt

  • 2018.10.08

Rabb Krisztián nyitónapi aranyérme után hetedik helyezés jutott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Női párbajtőrben Dékány Kinga a negyeddöntőben szenvedett minimális különbségű vereséget.

A Vasas ifjú kardozójának nagyszerű sikere után ismét közel járt egy újabb fiatal tehetségünk a csodaszép sikerhez. Az ifjúsági olimpia vívóversenyeinek második napján a női párbajtőrözők léptek pástra, közte Dékány Kinga. A békéscsabaiak reménysége felnőtt magyar bajnokként állt rajthoz Buenos Aires-ben, és a csoportmérkőzéseket négy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta. 

A direkt kieséses folytatásban Galli Zsolt tanítványa a nyolcaddöntőben biztosan, 15:10-re győzte le a Costa Rica-i Dnyer Villá-t. A következő asszóban egy régi ismerős, az ukrán Csornij következett, és a kiélezett mérkőzésen a hosszabbításra bízták a felek a döntést. 13:13 után a mindent eldöntő találatot, sajnos, az ellenfél vitte be, és ezzel Kinga a hetedik helyen végzett, gratulálunk! Legyőzője egyébként később megnyerte a számot.

Az ifjúsági olimpia egyéni vívóversenyeinek utolsó napján, kedden, női kardban Pusztai Lizáért izgulhatunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Ifjúsági olimpia, Buenos Aires.

Női párbajtőr egyéni, 14 induló. A csoportmérkőzésen: Dékány Kinga 4 győzelem/2 vereség.

Nyolcaddöntő: Dékány-Dyner Villa (Costa Rica-i) 15:10.

Negyeddöntő: Dékány-Csornij (ukrán) 13:14.

Végeredmény: 1. Katerina Csornij (ukrán), 2. Hszieh Kaylin (hongkngi), 3. Veronika Bieleszova (cseh), …7. Dékány Kinga (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Partali Csaba).

Férfi párbajtőr egyéni. Végeredmény: 1. Davide di Veroli (olasz), 2. Paul Veltrup (német), 3. Haszan Baudonov (kirgiz). További híreink

Aktuális

A düsseldorfi Eb előtti utolsó találkozót, és kiutazó értekezletet kötötte össze a szövetség a 2018/19-es szezon Mk-díjátadójával. Két nap, és indulás az olimpiai kvalifikációs Eb-re. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X