Dobogós válogatottak mesteri nyilatkozatai

febr 27, 2014 | Archív

Egyaránt bronzérmet nyert a kadet férfi párbajtőr- és a kadet női kardcsapat a jeruzsálemi Európa-bajnokságon. Andrásfi Tibor, illetve Fehér Gábor válogatott edzőt kértük meg, hogy

Egyaránt bronzérmet nyert a kadet férfi párbajtőr- és a kadet női kardcsapat a jeruzsálemi Európa-bajnokságon. Andrásfi Tibor, illetve Fehér Gábor válogatott edzőt kértük meg, hogy értékelje a látottakat.

parbajtorcsapbronz[1]
Bakos Bálint, Siklósi Gergely, a 45:25-ös, bronzot érő siker bizonyítéka, Tóth Gergely és Esztergályos Patrik.
 
Andrásfi Tibor, a kadet férfi párbajtőr-válogatott edzője: “Előző este még kicsit szomorkodtam, ma reggel viszont már őszintén tudok örülni a bronzéremnek. Mert azt kár lenne tagadni, hogy ezek a remek srácok az aranyra is esélyesek voltak. Az elődöntőig egy álmos rajt után egészen simán jutottunk el, azonban a lengyelek elleni meccsbe nagyon belealudtunk, és onnan már nem volt visszaút. Az érthetően komor hangulatot próbáltuk oldani, elvégre pucér nyakkal mégse menjünk haza! A franciák elleni bronzmeccs pedig remekül sikerült. Két éremmel utazunk vissza, elégedett vagyok a fiúkkal!”
 
bronznoikadkard[1] Mosolygós bronzlányok: Záhonyi Petra, Papp Borbála, Kern Bianka és Kelecsényi Mirabella.

Fehér Gábor, a kadet női kardválogatott edzője: “Egy arany- és egy bronzéremmel zártunk, ezzel a legeredményesebb szakág lettünk a kadet korosztályban. Kell-e ezek után mondanom, hogy rendkívül örülök a szereplésnek. A lányok a csapatversenyen bebizonyították, hogy sok mindenre képesek – negatív és pozitív értelemben egyaránt. Mindenki tett hozzá az éremhez, Záhonyi Petra a remek egyéni verseny után sem eresztett le, Kelecsényi Mira a bronzmeccsen nagyszerűen vívott, Papp Bori az elődöntős betlijét csodás beugrással felejtette el, Kern Bia pedig legfiatalabb magyarként sem vallott szégyent. Nagyon ügyesek voltak a lányok!” 

2014. február 27.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM