Hír

Dóri és Dorina győzött Pozsonyban

  • 2019.09.15

Értékes sikert aratott a pozsonyi szatelliten Lupkovics Dóra és Budai Dorina. A honvédos tőröző, illetve párbjtőröző aranyérmével 4 Vk-pontot szerzett. Muhari Eszti harmadik, Kondricz Kata ötödik lett

A nemzetközi szövetség szatellit versenyeihez képest erős mezőny jött össze a szlovák fővárosban. A magyarok közül két válogatott lépett pástra a nők között, és Kondricz Kata, valamint Lupkovics Dóra egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé. Ez Katának a végállomást jelentette, végül az ötödik helyen végzett. Dóri viszont megnyerte a szezonnyitót, méghozzá úgy, hogy a döntőben a lengyel válogatott Walczyknál bizonyult jobbnak. Gratulálunk Dórinak és mesterének, Marco Goncalvesnek. 

A férfi tőr szatelliten nem jutott magyar a legjobb nyolc közé.

A női párbajtőrözők hasonló szatellit-versenyét vasárnap rendezték, melyen a teljes magyar válogatott pástra lépett. Ugyanezt tette az ukrán csapat is, így a népes, és ugyancsak erős viadalon megosztozott a két nemzet az érmeken. A győzelmet azonban mi szereztük meg, köszönhetően Budai Dorinának. A Honvéd vívója egyetlen tussal győzte le a fináléban az ukrán Harkovát. 17 esztendős tehetségünk, Muhari Eszter is szépen teljesített, kadet világ- és Európa-bajnokunk bronzérmet nyert, gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek.

Honvédos sikerek - a kép bal szélén az aranyérmes Lupkovics Dóra, középen az ötödik Kondricz Kata, mellette pedig az edző, Marco Goncalves. A két magyar között az ugyancsak a Honvédban készülő szlovák Kitti Bitterova, a kép jobb szélén a szlovákiai edző, Nagy József.

Eredmények. Női tőr szatellit verseny, Pozsony, 65 induló. Végeredmény: 1. Lupkovics Dóra (edző: Marco Goncelves), 2. Julia Walczyk (lengyel), 3. Claudia Borella (olasz) és Olivia Wohlgemuth (osztrák), 5. Kondricz Kata. A döntőben: Lupkovics-Walczyk 15:13.

Budai Dorina arany-, Muhari Eszti bronzéremmel térhet haza Pozsonyból.

Női párbajtőr szatellit verseny, Pozsony, 104 induló. Végeredmény: 1. Budai Dorina (edzők: Budai István, Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Vlada Harkova (ukrán), 3. Muhari Eszter és Anfisza Pocskalova (ukrán). A döntőben: Budai-Harkova 15:14. További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink