Hír

Európának nyert ifi olimpiai aranyat Liza és Krisztián

  • 2018.10.10

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia vívóversenyeinek zárónapján a Rabb Krisztiánnal és Pusztai Lizával felálló Európa 1-es válogatott nyerte a kontinensek közötti vegyes csapatversenyt. Gratulálunk!

Felkerült az i-re a pont! Két kimagasló tehetségünk, Pusztai Liza és Rabb Krisztián remek vívással megnyerte az ifjúsági olimpiát a kard egyéni versenyszámokban. Aztán a vívóversenyek utolsó napján, a kontinensek számára rendezett vegyes csapatversenyen mindketten újabb aranyat szereztek - európai színekben. 

A döntő utolsó asszójában szurkolnak az európaiak - Liza és Kiki balról a második, illetve harmadik - a befejező embernek, az ukrán Csornijnak.

Az ifjúsági olimpia szabályrendszere alapján vegyes, hatfegyvernemes csapatban mérték össze erejüket a kontinensek. Mivel Liza és Kiki egyaránt elsők lettek számukban, így értelemszerűen Európa egyes számú válogatottjában kaptak helyet. A negyeddöntőben Afrika, az elődöntőben Európa 3, a döntőben pedig Ázsia együttesét győzték le magabiztosan az európaiak, akik ezzel aranyérmet nyertek. A két magyar a sorsolás alapján a meccsek legelején lépett pástra, összesítésben valamennyi csapat ellen pluszt hozott, a fináléban kimagaslóan szerepelt!  És miként a fotókból egyértelműen látszik - örökre szóló élményt jelentett a résztvevőknek ez a különleges viadal!

Az európai aranykör.

Lizának, Krisztiánnak, és a mestereknek gratulálunk, káprázatos ifjúsági olimpiát zártunk!

Nehéz ennél kedvesebb képet elképzelni, évkönyvekbe illő... Az ifi olimpiai bajnok európai csapat tagjai egymás nemzeti felsőjét elcserélve ölelkeznek össze az aranyéremmel a nyakukban. Balról: az ukrán női párbajtőröző Csornij olasz felsőben, a francia férfi tőröző Spichiger ugyancsak itáliai melegítőben, az olasz női tőröző, Favaretto , illetve a férfi párbajtőröző Di Veroli magyar színekben, míg Pusztai Liza ukrán, Rabb Krisztián francia felsőben. 

Eredmények. Ifjúsági olimpia, Buenos Aires.

Kontinensek közötti vegyes csapatverseny. Negyeddöntő: Európa 1-Afrika 30:18 (Pusztai +3, Rabb -1).

Elődöntő: Európa 1-Európa 3 30:22 (Rabb +3, Pusztai -1).

Döntő: Európa 1-Ázsia-Óceánia 1 28:25 (Pusztai +4, Rabb +2).

Végeredmény: 1. Európa 1 (Rabb Krisztián, Pusztai Liza, Armand Spichiger, Martina Favaretto, Davide di Veroli, Katerina Csornij), 2. Ázsia-Óceánia 1, 3. Amerika 1.

Egy közös ugrás a dobogó tetejére.További híreink

Aktuális

A düsseldorfi Eb előtti utolsó találkozót, és kiutazó értekezletet kötötte össze a szövetség a 2018/19-es szezon Mk-díjátadójával. Két nap, és indulás az olimpiai kvalifikációs Eb-re. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X