Ez bizony rosszul kezdődött

máj 12, 2019 | Hírek

A 13. helyen végzett a Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Várhelyi Kata összeállítású női kardcsapat a tuniszi, olimpiai kvalisikációs Vk-n. A nyolcaddöntőben Japán győzött le bennünket.

A kieső versenyünk már megvan… Az olimpiai kvalifikációs rangsor a világranglista április eleji állása alapján alakul ki. És, mivel minden csapatnak a legrosszabb eredménye kiesik, bátran kijelenthető: ha ki akarunk női kardcsapatban jutni az olimpiára, akkor ez a 13. helyünk kerül majd részünkről a kukába… 

Fentiekből következik: ez a verseny nagyon nem sikerült a mieinknek. Üzbegisztán kötelező legyőzése (45:24) után a nyolcaddöntőben Japán következett. Legutóbbi két alkalommal kikaptunk a távol-keletiektől, és sajnos, a lányok ragaszkodtak a mondáshoz, mely szerint három a magyar igazság. Pedig a meccs jól kezdődött, az elején nálunk volt az előny, ám a közepén fordítottak a japánok, és többet nem is engedték ki a kezükből az irányítást. Az igazság az, hogy Márton Panka nem volt kirobbanó formában, Pusztai Lizának nagyon nem ment, Katona Reni és Várhelyi Kata pedig nem tudott pluszt hozzátenni a csapathoz. Mindösszességében ez egy 45:37-es vereséghez vezetett. 

És a kálváriánknak még nem volt vége. A 9-16. helyért ugyanis elképesztően simán, 45:30-ra kaptunk ki Venezuelától, nagyjából ennyire kellett volna nyernünk a papírforma alapján… Hogy tovább ragozzuk a szomorú vasárnapot, közvetlen riválisunk, Ukrajna és Japán mindeközben extrát hozott, döntőbe, illetve négy közé jutott. Mi végül Tunézia (45:27) és Törökország (45:31) legyőzése után a 13. helyen végeztünk.

Az első javítási lehetőségre több mint egy hónapot kell várnunk, június második felében rendezik Düsseldorfban az Európa-bajnokságot. Őszintén hisszük, hogy sokkal kellemesebb élményeink lesznek…!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Tunisz, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Üzbegisztán 45:24 (Katona +7, Pusztai +6, Márton +6, Várhelyi +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 37:45 (Márton +2, Katona 0, Várhelyi -4, Pusztai-6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Venezuela 30:45 (Márton 0, Pusztai -1, Katona -14).

A 13-16. helyért: Magyarország-Tunézia 45:27 (Pusztai +8, Katona +8, Márton +2).

A 13. helyért: Magyarország-Törökország 45:31 (Katona +9, Márton +4, Pusztai +1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Ukrajna, 3. Korea, …13. Magyarország (Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Várhelyi Kata).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Csonka Dorottya világbajnok!

Megszületett a magyar küldöttség első érme a rijádi korosztályos világbajnokságon. Kadet női kardban Csonka Dorottya világbajnok lett, gratulálunk!

Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

Újra Szentkirályi Tehetségprogram

Újra elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram: a Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát!

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Élő eredmények

Közelgő események