Hír

Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat!

  • 2017.08.24

Három aranyérme után második ezüstjét is megszerezte a magyar küldöttség az Universiadén a férfi párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely) révén. Grtulálunk!

Párbajtőrben kevésen múlnak a nagy dolgok… Ezt, persze, eddig is tudtuk, mindezt a tajpeji Universiade férfi párbajtőr-csapatversenye csak megerősítette. A Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben az utolsó asszóban, hátrányból fordítva nyert egyetlen tussal, 45:44-re a németek ellen. A legkevesebben dőlt el tehát, hogy egyáltalán folytathatták a versenyt a mieink. Aztán, néhány órával később, ugyancsak a legminimálisabban múlt, hogy nem az aranyérmet ünnepelhették Bányai Zsomborék… A fináléban ugyanis hosszabbítás után, egyetlen tussal maradtak alul az oroszokkal szemben, 30:31-re. Persze, azért közben is akadt feladat… A negyeddöntőben Hollandiát magabiztosan, 35:28-ra verték a fiúk, majd az elődöntőben a lassan állandónak mondható rivális, Korea következett. Itt a hajrá sikerült remekre, és végül 25:19-cel abszolválták a mieink a meccset, ami döntőt ért, a későbbi ezüstérmet jelentette. 

Ezüstérmes párbajtőrcsapatunk: Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző, Berta Dániel és Cho Taeun Sándor.

Csapatunk ezzel nagyon szépen teljesített, három éve egy kivétellel (Siklósi Geri), ugyanez a válogatott nyert junior vb-aranyat Plovdivban, idén pedig már Zsombor és Geri tagja volt a felnőtt vb-negyedik csapatnak, melynek a tartalékja Berta Dani volt. Azaz: előttük a jövő, a “nagycsapat” utáni generációváltás jó úton halad. Az Universiadén szereplő magyar küldöttség pedig nagyszerűen! Ezzel az eredménnyel a mieink három arany- és két ezüstéremnél tartanak, és még mindig nincs vége…

Női tőrben az “elvárható minimumot” teljesítették a magyarok. A 14 csapatos mezőnyben ugyanis kiemeltként nem kellett vívnia a Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra összeállítású válogatottnak. A negyeddöntőben pedig Mexikó volt az ellenfél, amely ellen annak a magyar csapatnak, melynek tagjai közül hárman szerepeltek a világbajnokságon, igazán kötelező volt a győzelem… Ez össze is jött 42:36-ra, a folytatásban viszont nem sok esély volt az érem megszerzésére. Az olaszok ellen két körig jól tartotta magát a Kreiss-Kondricz-Lupkovics trió, a hajrá azonban nem sikerült, a vége 31:45 lett. A bronzmeccsen pedig a lengyelek nyertek gyakorlatilag végig vezetve 45:31-re, ami azt jelentette, hogy a negyedik helyen végzett a magyar válogatott. 

Negyedik helyezett női tőrcsapatunk: Balogh Orsolya, Konricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra.

Az Universiade vívóversenyének zárónapján a férfi tőr- és a női kardcsapat lép pástra. Még egyszer, hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi párbajtőrcsapat, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:44 (Berta +4, Bányai +1, Siklósi -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Hollandia 35:28 (Berta +11, Siklósi 0, Bányai -4).

Elődöntő: Magyarország-Korea 25:19 (Siklósi +6, Bányai +3, Berta -3).

Döntő: Magyarország-Oroszország 30:31 (Siklósi +2, Bányai 0, Berta -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely, edzők: Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás, Budai István, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Korea.

Női tőrcsapat, 14 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Mexikó 42:36 (Kreiss +10, Kondricz +8, Balogh -4, Lupkovics -8).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 31:45 (Kondricz -4, Lupkovics -4, Kreiss -6).

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 31:45 (Kreiss -1, Kondricz -6, Lupkovics -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Lengyelország, 4. Magyarország (Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra).További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X