Feczer Viktor, a legújabb mesteredzőnk

jún 8, 2016 | Archív

Az április végi ülésén döntött úgy szövetségünk elnöksége, hogy ebben az évben első helyen Feczer Viktort jelöli mesteredzői címre. A Magyar Edzők Társasága a felterjesztés

Az április végi ülésén döntött úgy szövetségünk elnöksége, hogy ebben az évben első helyen Feczer Viktort jelöli mesteredzői címre. A Magyar Edzők Társasága a felterjesztés alapján elfogadta Viktor jelölését, így az Újpest fiatal edzője nemrégiben mesteredzővé avanzsált. Gratulálunk! 

Feczer Viktor a magyar vívósport első olyan mestere, aki elsősorban kiemelkedő kerekesszékes eredményei okán kapta meg a kitüntető címet, melyet jelenleg minden évben öt edzőnek ítélnek oda. Ő az 58. olyan magyar vívószakember, aki ebben az elismerésben részesült a cím 55 éves történetében.  

feczer krajnyák Együtt a legeredményesebb tanítvánnyal, Krajnyák Zsuzsival.

Viktor két legeredményesebb tanítványa Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi. Előbbi párbajtőrben, illetve tőrben kerekesszékes egyéni világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes. Gyöngyi ugyancsak világ- és Európa-bajnok, paralimpiai érmes. Mindkettejük fantasztikus eredménysorral rendelkezik, és gőzerővel készül a riói paralimpiára. 

Az UTE mestere emellett természetesen ép vívók képzésével foglalkozik, méghozzá nem is akárhogyan. Ebben az esztendőben először felnőtt világversenyen is indulhat tanítványa. A hamarosan kezdődő toruni Európa-bajnokságon Balogh Boldizsár a férfi tőrözők mezőnyében lép majd pástra. Tanítványai közül a legnagyobb sikert eddig Mészáros Tamás érte el, aki a tavalyi, taskenti kadet világbajnokságon férfi tőrben bronzérmet nyert.

feczer viktor

Feczer Viktortól a gratuláció mellett arról érdeklődtünk, hogy miként egyezteti össze az épek és a kerekesszékesek oktatását, illetve mit vár tanítványaitól a közelgő Eb-n, no meg a riói paralimpián. “Az integrált képzésben hiszek, és a szakosztályon belül mi így is dolgozunk. Zsuzsiék rendre együtt edzenek az épekkel, és abban is biztos vagyok, hogy az ép vívók szintén fejlődnek azzal, ha székbe ülnek, és úgy gyakorolnak. Nem teszek különbséget az iskolák között sem, ugyanazt a technikát oktatom valamennyi versenyzőmnek. Úgy gondolom, hogy válogatott szinten is így kellene dolgozni, és párbajtőrben ez például tökéletesen működik. Azt is hozzá szeretném tenni, hogy ma már a kerekesszékesek között ugyancsak egyre többet és többet kell dolgozni, a mezőny folyamatosan fejlődik, haladnunk kell technikailag és taktikailag a korral. A mesteredzői címemnek természetesen nagyon örülök, ez újabb jó példája az integrációnak. És hogy milyen eredményekkel lennék a nyáron elégedett? Azért a még junior korú Boldi Eb-jét külön kell választani a paralimpiától… Rióból azonban nagyon szeretnénk egyéni és csapat éremmel hazatérni – ezért dolgozunk.”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM