Hír

Fenyvesi Csaba a Hall of Fame-ben

  • 2019.09.14

Fenyvesi Csaba bekerült a sportági Hall of Fame-ben. A vívószövetség jelölése alapján a FIE végrehajtó bizottsága szavazta be háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrözőnket a Hírességek Csarnokába.

Tizenharmadik magyarként került be Fenyvesi Csaba (képünkön) a nemzetközi szövetség által 2013-ban létrehozott Hall of Fame-be. A korábbi háromszoros olimpiai és világbajnok párbajtőröző, a BVSC legendája, 2015-ben hunyt el. 

Minden esztendőben öt újabb vívó, vagy a vívásért dolgozó híresség kerülhet be a “Hírességek Csarnokába”. A jelölteket a nemzeti szövetségek terjesztik a nemzetközi testület felé - így történt ez jelen esetben is. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége szavazta meg a FIE elé kerülő listát, benne Fenyvesi Csabával. Ezt követően a FIE végrehajtó bizottsága hozta meg a döntést. 

Korábban Bay Béla, Elek Ilona, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Szabó Bence szerepelt a sportág legnagyobb alakjai között, most hozzájuk csatlakozott Fenyvesi Csaba.További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink