Hajdúhadházi vívóteremavató – a sportágfejlesztés jegyében

szept 30, 2015 | Archív

Minden igényt kielégítő vívótermet adták át szombaton Hajdúhadházon. A Debrecen melletti város a sportágfejlesztési programnak köszönhetően jutott hozzá a létesítményhez, és ez

Minden igényt kielégítő vívótermet adták át szombaton Hajdúhadházon. A Debrecen melletti város a sportágfejlesztési programnak köszönhetően jutott hozzá a létesítményhez, és ez messze nem az utolsó teremavató ezekben a napokban. A termet többek között Kamuti Jenő, az MVSZ alelnöke és Csáfordi Dénes polgármester avatta fel.

 

  • Forrás: Hajdú Online
  • Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, kétszeres ezüstérmes olimpikon, úgy fogalmazott az avatóünnepségen, hogy nincs még egy olyan kisváros a világon, amely egy nagyváros szomszédságában ilyen nagyszerű vívócsarnokkal rendelkezne. Hozzátette, büszkeségét fokozza, hogy maga is Debrecenben kezdett el vívni, ahonnan a Hajdúhadházon iskolai keretek között meghonosított víváshoz a DHSE-PMD nyújt szakmai segítséget. Hangsúlyozta, világviszonylatban egyre elfogadottabb, hogy a sporton keresztül lehet megoldani az emberek és országok között feszülő problémákat, nekünk magyaroknak pedig ehhez az egyik legjobb sportág a vívás nemzeti tradíciói miatt.

 

Csáfordi Dénes polgármester a hajdú elődökre hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy miért nem a labdajátékok fejlesztését tűzték ki célul. Utalt a megnyitó ünnepségen fellépő Kátai Zoltán énekmondó által előadott régi dalokra, melyekben a tisztesség, a hazaszeretet, a becsület és az alázat kap főhangsúlyt. Ezek az erények segítették az 1600-as években letelepedett hajdúkat, akiknek a példáját követve a mindennapok részévé téve lehet megvívni.

 

Az ünnepség harmadik szónoka, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szintén a becsület, erény, hagyomány, tisztesség, küzdelem szavakat emelte, ki mint olyan tulajdonságok, melyek egy ilyen sportfejlesztéshez szükségesek. Utalva az uniós és központi támogatásból megvalósított, átadott létesítményekre, megemlítette, hogy ezzel Hajdúhadház kilépett a hátrányos helyzetéből adódó, korábban rájellemző visszafogottságából, hiszen a sportfejlesztés mellet jelentős a borász-, illetve lovas polgárőrképzés is a városban. Mindez híd a jövőbe – tette hozzá.
 

A hajdúhadházi vívóteremavató korántsem az utolsó ilyen típusú rendezvény, a közeljövőben a sportágfejlesztési programnak köszönhetően több hasonló, sportágunkat nagyban előrevivő, örömteli eseményről számolhatunk be. 

hajdúhadház vívás

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események