Hajszálra a bravúrtól, hetedik hely a végére

júl 27, 2018 | Archív

A hetedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat a vuhszi világbajnokságon. A magyar küldöttség ezzel 1 bronzéremmel zárta a vb-t.

Majdnem sikerült. Köszönhetően Katona Renáta egészen kimagasló vívásának, a magyar női kardcsapat egyetlen tusra volt attól a bravúrtól, hogy a vuhszi világbajnokság negyeddöntőjében legyőzze a világranglistát vezető olasz válogatottat. De végül nem győzte le… A harmadik asszóban, “természetesen” Reni révén vette át a vezetést a magyar válogatott, és Boros György 23 éves tanítványának bravúrjaival hét csörte után 35:29-et mutatott az eredményjelző. Ám a nyolcadikban Pusztai Liza beleszaladt egy 2:11-be. Nagyon rosszkor jött, ám egy 17 éves tehetségnek akkor sem tehetünk szemrehányást, ha már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét. Rendkívül hosszú és nehéz szezon végén kicsit talán fejben is elfáradt. Márton Panka 37:40 után egyenlíteni még tudott, de a döntő tust Gregorio adta be, 45:44-re kikaptunk. 

Márton Anna (balra) egyenlített az olaszok elleni negyeddöntő utolsó asszójában, de az utolsó tust Gregorio adta.

A nagyszerű siker helyett így az 5-8. helyért következett a folytatás, ami megint furcsán alakult… A nagyon erős amerikaiak ellen Katona Reni az előző teljesítményét is felülmúlta. Az olaszok ellen +9-cel, az amerikaiak ellen +10-zel zárt. És ezúttal sem sikerült nyernünk. Ugyanis ezen a világbajnokságon, sajnos, Pankának nem ment a vívás. A vége 45:41 lett oda, pedig 20:11-re még mi vezettünk. Az igazság, persze az, hogy papíron az olasz és az amerikai válogatott is erősebb a mienknél, ám most itt volt az esély arra, hogy legyőzzük őket. A vuhszi világbajnokság utolsó magyar vonatkozású eseménye ezek után a Kína elleni összecsapás volt, a 7. helyért. Itt a jegyzőkönyv tanúsága szerint Panka nem kezdett, és László Luca nagyszerűen helyettesítette! Ezúttal ő és Liza volt a vezéregyéniség, és a győzelem is simán összejött 45:27-re -, hogy így valamelyest kellemesebb szájízzel zárjuk le ezt a vb-t.

Katona Reni kimagaslóan vívott az utolsó versenynap első két meccsén.

Ezzel a magyar küldöttség egy bronzéremmel, további két csapat, és három egyéni helyezéssel zárta a vuhszi világbajnokságot. Volt már ilyen, de volt jobb, és lesz is – jövőre Budapesten bizonyosan! A világbajnokság utolsó két aranyérmét női kardban Franciaország, férfi tőrben Olaszország nyerte, utóbbi végzett az éremtáblázat élén, négy első helyezéssel.

Boczkó Gábor csapatvezető (jobbra) veszi át a FIE zászlaját a következő világbajnokság rendező országa, azaz hazánk képviseletében a vuhszi világbajnokság záróünnepségén.

Eredmények. Világbajnokság, Vuhszi.

Női kardcsapat, 19 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 44:45 (Katona +9, Márton 0, Pusztai -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Katona +10, Pusztai -6, Márton -8).

A 7. helyért: Magyarország-Kína 45:27 (László +11, Pusztai +10, Katona -3).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Korea, …7. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

László Luca, Pusztai Liza, Katona Renáta és Márton Anna.

Férfi tőrcsapat, 27 induló. Végeredmény: 1. Olaszország, 2.Egyesült Államok , 3. Oroszország, …11. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás, Németh András).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM