Hír

Hajszálra a bravúrtól, hetedik hely a végére

  • 2018.07.27

A hetedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat a vuhszi világbajnokságon. A magyar küldöttség ezzel 1 bronzéremmel zárta a vb-t.

Majdnem sikerült. Köszönhetően Katona Renáta egészen kimagasló vívásának, a magyar női kardcsapat egyetlen tusra volt attól a bravúrtól, hogy a vuhszi világbajnokság negyeddöntőjében legyőzze a világranglistát vezető olasz válogatottat. De végül nem győzte le… A harmadik asszóban, “természetesen” Reni révén vette át a vezetést a magyar válogatott, és Boros György 23 éves tanítványának bravúrjaival hét csörte után 35:29-et mutatott az eredményjelző. Ám a nyolcadikban Pusztai Liza beleszaladt egy 2:11-be. Nagyon rosszkor jött, ám egy 17 éves tehetségnek akkor sem tehetünk szemrehányást, ha már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét. Rendkívül hosszú és nehéz szezon végén kicsit talán fejben is elfáradt. Márton Panka 37:40 után egyenlíteni még tudott, de a döntő tust Gregorio adta be, 45:44-re kikaptunk. 

Márton Anna (balra) egyenlített az olaszok elleni negyeddöntő utolsó asszójában, de az utolsó tust Gregorio adta.

A nagyszerű siker helyett így az 5-8. helyért következett a folytatás, ami megint furcsán alakult… A nagyon erős amerikaiak ellen Katona Reni az előző teljesítményét is felülmúlta. Az olaszok ellen +9-cel, az amerikaiak ellen +10-zel zárt. És ezúttal sem sikerült nyernünk. Ugyanis ezen a világbajnokságon, sajnos, Pankának nem ment a vívás. A vége 45:41 lett oda, pedig 20:11-re még mi vezettünk. Az igazság, persze az, hogy papíron az olasz és az amerikai válogatott is erősebb a mienknél, ám most itt volt az esély arra, hogy legyőzzük őket. A vuhszi világbajnokság utolsó magyar vonatkozású eseménye ezek után a Kína elleni összecsapás volt, a 7. helyért. Itt a jegyzőkönyv tanúsága szerint Panka nem kezdett, és László Luca nagyszerűen helyettesítette! Ezúttal ő és Liza volt a vezéregyéniség, és a győzelem is simán összejött 45:27-re -, hogy így valamelyest kellemesebb szájízzel zárjuk le ezt a vb-t.

Katona Reni kimagaslóan vívott az utolsó versenynap első két meccsén.

Ezzel a magyar küldöttség egy bronzéremmel, további két csapat, és három egyéni helyezéssel zárta a vuhszi világbajnokságot. Volt már ilyen, de volt jobb, és lesz is - jövőre Budapesten bizonyosan! A világbajnokság utolsó két aranyérmét női kardban Franciaország, férfi tőrben Olaszország nyerte, utóbbi végzett az éremtáblázat élén, négy első helyezéssel.

Boczkó Gábor csapatvezető (jobbra) veszi át a FIE zászlaját a következő világbajnokság rendező országa, azaz hazánk képviseletében a vuhszi világbajnokság záróünnepségén.

Eredmények. Világbajnokság, Vuhszi.

Női kardcsapat, 19 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 44:45 (Katona +9, Márton 0, Pusztai -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Katona +10, Pusztai -6, Márton -8).

A 7. helyért: Magyarország-Kína 45:27 (László +11, Pusztai +10, Katona -3).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Korea, …7. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

László Luca, Pusztai Liza, Katona Renáta és Márton Anna.

Férfi tőrcsapat, 27 induló. Végeredmény: 1. Olaszország, 2.Egyesült Államok , 3. Oroszország, …11. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás, Németh András).További híreink

Aktuális

Fantasztikus teljesítménnyel, sima győzelmekkel védte meg világbajnoki aranyérmét az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású junior párbajtőrcsapat a toruni világbajnokságon. Ezzel a magyarok 4 arannyal zárták a vb-t, gratulálunk!

Eseménynaptár

X