Hír

Hatalmas mezőnyök itthon és külföldön

  • 2019.11.07

Budapest, Bonn és Riga lesz főszerepben ezen a hétvégén a vívóvilágban. Bonnban a felnőtt férfi tőrözők, Rigában a junior férfi párbajtőrözők vívnak Vk-t, itthon tőrben lesz kadet európai körverseny.

A legrangosabb esemény természetesen a férfi tőrözők bonni, olimpiai kvalifikációs Világkupája. A tokiói helyekért hatalmas csata dúl, igaz, mi, magyarok ebben sajnos nem vagyunk érintettek… Legjobbunk, Dósa Dániel harcolhat ki esetleg egyéni kvótát, ám ehhez nagy bravúrra lenne szükség. A realitás inkább az ő esetében az, hogy a majdani utolsó, az addig kvótát nem szerző országok számára rendezendő madridi “pótkvalifikációs” versenyt megnyerve juthat el a 2020-as olimpiára. Ám ez még odébb van, úgyhogy bízzunk Dani esetleges bravúrjában. Elkeserítő, hogy a viszonylag közeli helyszín ellenére mindösszesen hat magyar vállalta a versenyen történő részvételt a 260 indulós versenyen, pedig az beszámít a hazai válogatásba is. Igaz, a pontszerzéshez 64-be kellene jutni, ami nem lesz egyszerű a pénteki selejtezőkön. A 64-es főtábla szombaton, a csapatverseny vasárnap lesz. 

Rigában megkezdik 2019/20-as junior Világkupa-sorozatukat a férfi párbajtőrözők is. E fegyvernemben világbajnoki címvédő a magyar válogatott, ám teljes őrségváltásra kerül sor, valamennyi aranyérmesünk (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid) “kiöregedett”, felnőtté vált. Így aztán nagy kérdés, hogy a korosztályban csapatban még gyakorlatilag újonc, mostani társaság miként áll majd helyt a mezőnyben. A 250 fős, erős egyéni versenyen mindenesetre ott lesz 12 magyar, majd ezt követi a másnapi csapatverseny. Úgyhogy vasárnap estére okosabbak leszünk az említett őrségváltást illetően. 

Itthon a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok népesül be ismét, méghozzá igencsak alaposan… A párbajtőr után tőrben is hatalmas mezőnyök jöttek össze a kadet európai körversenyen. Egyéniben 290 férfi és 260 nő, továbbá összesen 90 csapat indul, ami rekordlétszámnak számít idehaza a fegyvernemben. A hatalmas mezőnyökben nagyon nehéz dolguk lesz a mieinknek, a férfiaknál Szemes Gergőben bízhatunk leginkább, a női mezőnyben kellemes meglepetésnek számítana, ha ott tudna lenni egy magyar az estébe nyúló négyes döntőben. A program szombat reggel 9-kor kezdődik a férfiak egyéni versenyével, délben kezdenek a női csapatok. Vasárnap a női egyéni és a férfi csapatverseny egyaránt reggel 9-kor indul. 

Valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Bizonytalan ideig nem rendezünk vívóversenyeket idehaza. Minden ezzel kapcsolatos változásról honlapunk azonnal beszámol. Vigyázzunk egymásra, és maradjunk otthon!

Eseménynaptár

X

Támogatóink