Hír

Hiába a bravúrsorozat, 32 a vége

  • 2019.11.09

Pénteken, majd a szombati 64-es főtáblán is világklasszisokat búcsúztatott Dósa Dániel, ám a 32 között egy újabb világsztártól, a pekingi olimpiai bajnok német Kleibrinktől vereséget szenvedett. 

Egyéni világbajnoki ezüstérmest (a japán Szaitót), és egyéni Európa-bajnokot (a brit Davist) búcsúztatott a bonni Világkupa pénteki selejtezőnapján legjobb tőrözőnk, Dósa Dániel. Ezzel egyedüli magyarként jutott a főtáblára, ahol sikerült még nagyobb halat fognia. A hatszoros egyéni Amerika-bajnok(!), további hétszeres egyéni Világkupa-győztes, a világranglista második helyezettje, az amerikai Imboden következett a legjobb 64 között.

Dani hiába vívott többször kimagaslóan, a végeredménynek különösebben nem örülhetett.

Dani nagyszerű formában vívott, már a meccs közepére jelentős előnyre tett szert, amit meg is őrzött az asszó végéig. 15:10-zel búcsúztatta a tengerentúli sztárt, ám a remek Eötvös Gábor zenebohóc mondását idézte fel a sors. “Van máááaásik!” - ezúttal a klasszisokból akadt másik… A 16 közé kerülésért ugyanis ezúttal egy egyéni olimpiai bajnokkal, a pekingi győztes Kleibrinkkel hozta össze Danit a “jó sors”. És az újabb siker már nem jött össze, a rutinos német 15:9-re hozta az asszót. Ez pedig azt jelentette, hogy bravúrok ide vagy oda, Dani végül a 32. helyen végzett, és ezzel nem került közelebb az olimpiai kvalifikációhoz.

A vasárnapi csapatversenyen a mieink a 16 közé kerülésért Dániával kezdenek, győzelem esetén a nyolcaddöntőben a világbajnok Egyesült Államok következne…

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Bonn, 261 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Imboden (amerikai) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Kleibrink (német) 9:15.

Végeredmény: 1. Julien Mertine (francia), 2. Gerek Meinhardt (amerikai), 3. Andrea Cassara és Alessio Foconi (mindketten olaszok), …32. Dósa Dániel, …86. Mészáros Tamás, …149. Mihályi Andor, …168. Maior Mátyás, …222. Pórfy Tamás, …239. Bellovicz Gábor.

A döntőben: Mertine-Meinhardt 15:9.További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink