Hír

Hungarikum lett a szablyavívás

  • 2020.05.24

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a klasszikus magyar szablyavívás. Az Agrárminisztérium közleménye alapján a gyűjtemény további három tétellel bővült. Gratulálunk a szablyavívóknak!

„A csíksomlyói búcsúval, a klasszikus magyar szablyavívás hagyományával is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, emellett a Magyar Értéktár is hét tétellel bővült” – áll az Agrárminisztérium közleményében.

“A klasszikus magyar szablyavívás hagyománya, a magyar kardiskola alapja mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti érték is a hungarikumok közé került” - olvasható az indoklásban.

Magyar szablyavívók - hátul középen Máday Norberttel.

A magyar szablyavívás, a magyar kard történetének megismeréséért sokat tett Máday Norbert és csapata, akinek a neves mesterről, Borsody Lászlóról szóló kiadvány is köszönhető. Neki is gratulálunk ehhez a rangos és komoly elismeréshez!További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink