Hír

Így nyaralnak a budapesti vb sztárjai

  • 2019.08.09

A világbajnokság főszereplői a pihenőjüket töltik ezekben a napokban. Az emlékezetes júliusi másfél hét két legeredményesebb magyarja, Siklósi Gergely és Szatmári András nyaralásáról olvashatunk.

Uborkaszezonnak nem neveznénk augusztus első felét, mondjuk inkább úgy: jól megérdemelt pihenjőjüket töltik ezekben a napokban válogatott vívóink, és a mesterek. A nemzetközi versenynaptár véglegesítése után az augusztus 22-i elnökségi ülésen fogadhatja el az elnökség a 2019/20-as idény teljes versenynaptárát, és aztán szeptember közepétől indul be ismét a szezon, a kadet és junior korosztályok válogatóival, Magyar Kupa-fordulóival. 

Az erre történő felkészülések vélhetően már augusztus második felében elkezdődnek, a legjobbak azonban egyelőre szabadságukat töltik a hosszú és izgalmas idény után. Honlapunk a budapesti világbajnokság két legeredményesebbjét, a világbajnok Siklósi Gergelyt, és a kétszeres vb-ezüstérmes Szatmári Andrást kérdezte meg, hogy miként tölti szabadnapjait, illetve hogyan alakult számára a vb-t követő időszak. 

Aranyérmes párbajtőrözőnket (képünkön) először arról kérdeztük, mennyivel csengett többet a telefonja világbajnokként, mint korábban… “A világbajnokság utáni első napok nagyon fárasztóak voltak, de élveztem az érdeklődést. Különösen az olyan médiabeszélgetések tetszettek, amelyek nem csak a világbajnokságról szóltak… Valahogy a versenynap felidézése újra és újra, már nem szerzett örömöt, mi több, egy idő után kicsit untam is. Aztán amikor jött az úszó-világbajnokság és a káprázatos “Milákrekord”, akkor alábbhagyott az érdeklődés, de ezt egyáltalán nem is bánom… 

A vb után nem sokkal egy rövid máltai kiruccanást szerveztek meg az ismerőseink, és hamarosan egy krétai nyaralás következik. Egyébként itthon vagyunk, együtt a családdal, a szeretteimmel, és ez számomra a legjobb kikapcsolódás. Persze, esik szó a vívásról is… Megbeszéltük a mesteremmel, Dancsházy-Nagy Tamással, hogy augusztus második felében elkezdünk iskolázni, aztán pedig jöhet a fizikai felkészülés. Tervezem, hogy egyszer-kétszer segítem a kerekesszékesek edzéseit is. Októberben pedig már hazai válogatók következnek, úgyhogy rövid a pihenő, szeretnék minél jobban feltöltődni, és a csapattal kijutni a tokiói olimpiára!”

Szatmári András (képünkön), kétszeres vb-ezüstérmes kardozónk a “magyar tengert”, azaz a Balatont válaszotta kikapcsolódásul. “A mi fegyvernemünk zárta elsőként a világbajnokságot, ezért házigazdaként mi szerveztünk egy-két estén közös kikapcsolódást a többi nemzettel közösen. Túlzásba nem vittük, de ez afféle hagyomány, ritkán vagyunk együtt a versenyeket követően, és jó ilyenkor kikapcsolódni egy kicsit… Örültem a médiaérdeklődésnek is, nem érzem tehernek ilyenkor a nyilatkozatokat, ez ugyancsak része a sportnak, és jó, hogy idehaza a vívásra jut figyelem. Aztán ahogy lehetett, kocsiba ültünk, és a Balatonon rendezkedtünk be. Itt pihenünk a menyasszonyommal és a kutyánkkal, és ez a sok utazás után számomra a lehető legjobb kikapcsolódás. A pihenés szeptemberig tart, és aztán, remélem, hosszú szezon vár ránk, hiszen az olimpiát július végén rendezik Tokióban…”További híreink

Aktuális

Bizonytalan ideig nem rendezünk vívóversenyeket idehaza. Minden ezzel kapcsolatos változásról honlapunk azonnal beszámol. Vigyázzunk egymásra, és maradjunk otthon!

Eseménynaptár

X

Támogatóink