Így nyaralnak a budapesti vb sztárjai

aug 9, 2019 | Hírek

A világbajnokság főszereplői a pihenőjüket töltik ezekben a napokban. Az emlékezetes júliusi másfél hét két legeredményesebb magyarja, Siklósi Gergely és Szatmári András nyaralásáról olvashatunk.

Uborkaszezonnak nem neveznénk augusztus első felét, mondjuk inkább úgy: jól megérdemelt pihenjőjüket töltik ezekben a napokban válogatott vívóink, és a mesterek. A nemzetközi versenynaptár véglegesítése után az augusztus 22-i elnökségi ülésen fogadhatja el az elnökség a 2019/20-as idény teljes versenynaptárát, és aztán szeptember közepétől indul be ismét a szezon, a kadet és junior korosztályok válogatóival, Magyar Kupa-fordulóival. 

Az erre történő felkészülések vélhetően már augusztus második felében elkezdődnek, a legjobbak azonban egyelőre szabadságukat töltik a hosszú és izgalmas idény után. Honlapunk a budapesti világbajnokság két legeredményesebbjét, a világbajnok Siklósi Gergelyt, és a kétszeres vb-ezüstérmes Szatmári Andrást kérdezte meg, hogy miként tölti szabadnapjait, illetve hogyan alakult számára a vb-t követő időszak. 

Aranyérmes párbajtőrözőnket (képünkön) először arról kérdeztük, mennyivel csengett többet a telefonja világbajnokként, mint korábban… “A világbajnokság utáni első napok nagyon fárasztóak voltak, de élveztem az érdeklődést. Különösen az olyan médiabeszélgetések tetszettek, amelyek nem csak a világbajnokságról szóltak… Valahogy a versenynap felidézése újra és újra, már nem szerzett örömöt, mi több, egy idő után kicsit untam is. Aztán amikor jött az úszó-világbajnokság és a káprázatos “Milákrekord”, akkor alábbhagyott az érdeklődés, de ezt egyáltalán nem is bánom… 

A vb után nem sokkal egy rövid máltai kiruccanást szerveztek meg az ismerőseink, és hamarosan egy krétai nyaralás következik. Egyébként itthon vagyunk, együtt a családdal, a szeretteimmel, és ez számomra a legjobb kikapcsolódás. Persze, esik szó a vívásról is… Megbeszéltük a mesteremmel, Dancsházy-Nagy Tamással, hogy augusztus második felében elkezdünk iskolázni, aztán pedig jöhet a fizikai felkészülés. Tervezem, hogy egyszer-kétszer segítem a kerekesszékesek edzéseit is. Októberben pedig már hazai válogatók következnek, úgyhogy rövid a pihenő, szeretnék minél jobban feltöltődni, és a csapattal kijutni a tokiói olimpiára!”

Szatmári András (képünkön), kétszeres vb-ezüstérmes kardozónk a “magyar tengert”, azaz a Balatont válaszotta kikapcsolódásul. “A mi fegyvernemünk zárta elsőként a világbajnokságot, ezért házigazdaként mi szerveztünk egy-két estén közös kikapcsolódást a többi nemzettel közösen. Túlzásba nem vittük, de ez afféle hagyomány, ritkán vagyunk együtt a versenyeket követően, és jó ilyenkor kikapcsolódni egy kicsit… Örültem a médiaérdeklődésnek is, nem érzem tehernek ilyenkor a nyilatkozatokat, ez ugyancsak része a sportnak, és jó, hogy idehaza a vívásra jut figyelem. Aztán ahogy lehetett, kocsiba ültünk, és a Balatonon rendezkedtünk be. Itt pihenünk a menyasszonyommal és a kutyánkkal, és ez a sok utazás után számomra a lehető legjobb kikapcsolódás. A pihenés szeptemberig tart, és aztán, remélem, hosszú szezon vár ránk, hiszen az olimpiát július végén rendezik Tokióban…”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM