Hír

Irány az Európa-bajnokság!

  • 2018.06.12

A teljes vívóválogatott részvételével tartotta az újvidéki Eb előtti sajtótájékoztatóját a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen kihirdették a 2017/18-as Magyar Kupa-sorozat végeredményét.

Rendhagyó délutánja volt kedden a magyar vívásnak. Egy esemény keretében tartotta ugyanis Európa-bajnoki kiutazó értekezletét, a Pbt. Magyar Kupa-díjkiosztóját és sajtótájékoztatóját a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen részt vett Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, Tamás Henriette főtitkár, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Boczkó Gábor sportigazgató, valamint a teljes magyar vívóválogatott. 

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, Tamás Henrietta főtitkár, Csampa Zsolt elnök és Boczkó Gábor sportigazgató az Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján.

Az eseményen elsőként a Pbt. Magyar Kupa 2017/18-as szezonjának végeredményét hirdették ki. Csampa Zsolt elnök elmondta, hogy a sportág történetében előszőr írták ki a sorozatot - de nem utoljára. Ahogy fogalmazott, akadtak kétkedők a szezon előtt, ám a történtek mindenkit meggyőztek. Egyéniben a kupafordulók egyben válogató versenyek voltak, míg csapatban hiánypótlásnak számított a sorozat. A győztesek az érem- és kupadíjazás mellett a Pbt. vásárlási utalványát nyerték. 

A Magyar Kupa 2017/18-as szezonjának négy győztese: Dósa Dániel (férfi tőr), Bányai Zsombor (férfi párbajtőr), Katona Renáta (női kard) és Szatmári András (férfi kard).

Ezt követően a közelgő, június 16-án kezdődő újvidéki Európa-bajnokság került szóba. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány kiemelte, legfontosabb az, hogy előrébb lépjenek a mieink a kvalifikációs világranglistán. Természetesen a cél az érem, az aranyérem, amelyre ezúttal legnagyobb eséllyel a férfi kardozók pályáznak. A női tőrt leszámítva a legerősebb magyar válogatott indul az Eb-n, itt Pásztor Flóra sérülés miatt nem indul, míg Knapek Edina gyermeket vár. Olimpiai bajnokaink (Szász-Kovács Emese, Szilágyi Áron), világbajnokaink (Szatmári András, Rédli András) egyaránt ott lesznek a szerbiai versenyen, melynek első három napján az egyéni, második három napján a csapatviadalokat rendezik, a döntők este 6 órakor kezdődnek majd. 

Férfi kardozóink (elől Decsi András vezetőedző, hátul Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Szatmári András) éremre esélyesek az Európa-bajnokságon.

Csampa Zsolt elnök sok sikert kívánt a válogatottnak az Európa-bajnoksághoz, majd hozzátette, rendkívüli időszak következik a magyar vívás számára, melynek középpontjában a 2019-es budapesti világbajnokság áll. Elárulta, hogy a tervek szerint kivételes helyszínen, a Hősök terén felállított négyezres színpadon rendezik majd a döntőket - ehhez már csak a Nemzetközi Vívó Szövetség orvosi bizottságának hozzájárulása szükséges, tekintettel az időjárási körülményekre. 

Kadet világbajnokunk, tavalyi felnőtt Eb-bronzérmesünk, Pusztai Liza a sajtótájékoztató után ad interjút.

Honlapunk az Európa-bajnokságról helyszíni tudósításban számol be, hajrá, magyarok!

Felnőtt Európa-bajnokság, Újvidék (június 16-21). Férfi kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (GEAC), Szatmári András (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas). Férfi párbajtőr: Bányai Zsombor (Vasas), Berta Dániel (Honvéd), Peterdi András (Honvéd), Rédli András (Honvéd). Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Frűhauf Benjámin (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Németh András (Honvéd). 

Női kard: Katona Renáta (Vasas), László Luca (UTE), Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC). Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Szabó Réka (AVA), Szász-Kovács Emese (Vasas). Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE), Szalai Szonja (Törekvés). 

Szövetségi kapitány: Udvarhelyi Gábor.

Csapatvezető: Boczkó Gábor.

A felnőtt Magyar Kupa-versenysorozat 2017/18-as győztesei. Férfi kard egyéni: Szatmári András (Vasas). Férfi kardcsapat: GEAC. Női kard egyéni: Katona Renáta (Vasas). Női kardcsapat: Vasas. Férfi párbajtőr egyéni: Bányai Zsombor (Vasas).

Férfi párbajtőrcsapat: Vasas. Női párbajtőr egyéni: Szász-Kovács Emese (Vasas).

Női párbajtőrcsapat: AVA Békéscsaba. Férfi tőr egyéni: Dósa Dániel (Törekvés).

Férfi tőrcsapat: Honvéd. Női tőr egyéni: Kreiss Fanni (UTE). Női tőrcsapat: Törekvés.További híreink

Aktuális

Nagyszerű siker Párizsban! A világ egyik legnagyobb versenyén, a 373 indulós férfi párbajtőr Világkupán a 21 éves Siklósi Gergely és a 19 esztendős Koch Máté egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Eseménynaptár

X