Ismét bronz a kerekesszékes Eb-n

szept 22, 2018 | Archív

Újabb érmet szerzett a magyar küldöttség az olaszországi Terniben rendezett kerekesszékes Európa-bajnokságon. A férfi párbajtőr C kategóriában Szarvas Zsolt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Úgy kezdődött, hogy Szarvas Zsolt nem fog tudni indulni a versenyen, ugyanis az utazás során a speciális markolattal ellátott fegyvereit tartalmazó vívózsák nem érkezett meg a római repülőtérre. Végül a Magyar Paralimpiai Bizottság, a római Magyar Konzulátus, az Olasz és a Magyar Vívó Szövetség közös nyomozásának, illetve a szervezők éjszakai szállításának köszönhetően a táska hajnalra megérkezett Ternibe. Zsoltnak már csak annyi volt a dolga, hogy ezt meghálálja egy éremmel, így szerezve egy újabb szép bronzérmet a magyar delegációnak.

Férfi tőrcsapatunk a hetedik helyért Németországot legyőzve fejezte be szereplését az Európa-bajnokságon.

A másik jó hír, hogy Tarjányi Istvánt hazaengedték a kórházból, azzal a feltétellel, hogy reggel be kell mennie még egy vizsgálatra, hogy biztosan kizárják a súlyosabb problémát. Üröm az örömben, hogy nélküle a kard csapatversenyben sem tud részt venni a válogatott.

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Terni. 

Férfi párbajtőr egyéni, C kategória, 7 induló. Végeredmény: 1. Savkun  (ukrán), 2. Valainis (lett), 3. Szarvas Zsolt (edző:) és Seravalli (olasz).

Elődöntő: Szarvas-Valainis (lett) 11:15.

Férfi tőrcsapat, 8 induló. Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Lengyelország, …7. Magyarország (Gergely István, Orváth Richárd, Zsolnay Sándor).

 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM