Hír

Újabb ezüst a végére

  • 2017.08.25

Az Universiade vívóversenyeinek utolsó napján ezüstérmet nyert a női kardcsapat, gratulálunk! A magyar küldöttség ezzel 3 arany- és 3 ezüstéremmel zárt, és megnyerte a sportági éremtáblázatot!Az Universiade utolsó versenynapjára is jutott magyar siker: a Katona Renáta, Márton Anna, Mikulik Júlia, Záhonyi Petra összeállítású magyar női kardcsapat ezüstérmet nyert! A mieink a nyolc közé jutásért a házigazda Tajpej ellen melegítettek (45:26), majd az egyéni aranyérmes Márton Panka és Katona Renáta vezényletével a negyeddöntőben simán legyőzték a legalábbis egyenlő eséllyel induló orosz válogatottat (45:32)! A döntőbe jutásért Lengyelország következett, és a jegyzőkönyv tanúsága szerint világklasszisunk remeklésével, és a többiek helytállásával 45:36-ra ismét nyert a magyar válogatott! A döntőben Japán következett, és az ázsiaiak, sajnos, igazolták, hogy a lipcsei világbajnokságon nyújtott nagyszerű szereplésük nem a véletlen műve volt. Ezúttal Pankának sem ment, így Japán 45:38-ra győzött, de a magyar ezüstérem így is nagyon szép eredménynek számít.

Ezüstérmes női kardcsapatunk: Márton Anna, Záhonyi Petra, Mikulik Júlia, Katona Renáta.

A nap másik versenyszámában, férfi tőrcsapatban is Japán győzelem született, igaz, ez itt teljes mértékben megfelelt a papírformának… A mieink a nyolc közé jutásért értékes győzelmet könyvelhettek el az Egyesült Államok ellen (45:42), és megszorongatták a felnőtt egyéni világbajnoki érmesekkel felálló Japánt is a negyeddöntőben (39:45). További folytatás az Universiadén nem volt, és mindez a hetedik helyet jelentette a Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Hári Máté, Németh András összeállítású válogatottnak. 

Hetedik helyezett férfi tőrcsapatunk: Hári Máté, Németh András, Balogh Boldizsár és Dósa Dániel.

Ezzel, a többi vívó nagyhatalomhoz képest erős összeállítású magyar vívóküldöttség, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány vezetésével nagyszerűen szerepelt, három arany- és három ezüstéremmel zárt, és ezzel megnyerte a sportági éremtáblázatot! Ennek értékét pedig felesleges tovább ecsetelni, gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt, jó utat hazafelé!

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi tőrcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:42 (Balogh +10, Dósa +6, Németh -6, Hári -7).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 39:45 (Dósa +6, Németh -4, Balogh -8).

Végeredmény: 1. Japán, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Hári Máté, Németh András).

Női kardcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Tajpej 45:26 (Márton +10, Mikulik +9, Záhonyi 0, Katona 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:32 (Katona +10, Márton +7, Mikulik -4).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 45:36 (Márton +14, Mikulik -1, Záhonyi -2, Katona -2).

Döntő: Magyarország-Japán 38:45 (Záhonyi 0, Katona 0, Mikulik -3, Márton -4).

Végeredmény: 1. Japán, 2. Magyarország (Katona Renáta, Márton Anna, Mikulik Júlia, Záhonyi Petra, edzők: Boros György, Gárdos Gábor, Bódy István, Szepesi László, válogatott edző: Gárdos Gábor), 3. Franciaország.További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X