Hír

Katona Reni és Szatmári András nyerte az MK-fordulót

  • 2018.01.13

Kardban rendeztek újabb Magyar Kupa fordulót a Sportcsarnokban. A férfiaknál a világbajnok Szatmári András, a nőknél Katona Renáta végzett az élen. A katowicei női tőr Vk nem hozott magyar sikert.

A katowicei női tőr Világkupa-verseny főtábláját röviden elintézhetjük. Finoman körülírva a történteket, nem kuszálták össze a hölgyek a magyar ranglistát… A legjobb 64 között Mohamed Aida a lengyel Walczyktól (8:15), Lupkovics Dóra az amerikai Ross-tól (7:15), Knapek Edina a német Sauertől (5:15) szenvedett vereséget. Javítani a csapatversenyen lehet és kell, amely - és ezze véletlenül sem a bizonyítványt magyarázzuk - jóval nagyobb fontossággal bír az egyéninél. 

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban férfi és női kard egyéniben rendeztek Magyar Kupát, a viadal egyben része volt az U23-as európai körversenynek, és az olasz, valamint az orosz második-harmadik vonallal erősebb lett a mezőny. Annyival azonban nem, hogy ne világbajnoki ezüstérmes kardcsapatunk tagjai vívják a férfiaknál az elődöntőket és a döntőt. Szilágyi Áron távollétében az egyéni világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Iliász Nikolász állhatott dobogóra.

A női versenyben már olasz versenyző, nevezetesen Passaro is beférkőzött a magyarok közé, mi több az elődöntőben legyőzte Márton Annát. Az aranyérmet azonban így is “hazahoztuk”, Katona Renáta révén, míg a másik bronzérmet Kelecsényi Mirabella szerezte meg.

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Katowice, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Knapek-Sauer (német) 5:15, Lupkovics-Ross (amerikai) 7:15, Mohamed-J. Walczyk (lengyel) 8:15. 

Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Kiefer (amerikai), 3. Sauer (német) és Mancini (olasz), …48. Mohamed Aida, …52. Knapek Edina, …61. Lupkovics Dóra, …72. Mesteri Viktória, …76. Kondricz Kata, …80. Kreiss Fanni, …87. Pásztor Flóra, …104. Zámbó-Gólya Fruzsina, …127. Pöltz Anna, 128. Hopka-Varga Gabriella, …134. Hajas Nóra, …166. Szalai Szonja.

Férfi kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 95 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (Vasas, edző: Gárdos Gábor), 2. Gémesi Csanád (GEAC), 3. Decsi Tamás (KVSE) és Iliász Nikolász (MTK), 5. Nagy Pál (Vasas), 6. Bucskovszki (orosz), 7. Jefimov (orosz), 8. Habony Viktor (Vasas). A döntőben: Szatmári-Gémesi 15:13.

Női kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Katona Renáta (Vasas, edző: Boros György), 2. Passaro (olasz), 3. Márton Anna (MTK) és Kelecsényi Mirabella (Vasas), 5. Nagy Valentina, 6. Kern Bianka, 7. Moszejko (orosz), 8. Kocsetova (orosz). A döntőben: Katona-Passaro 15:8.További híreink

Aktuális

A sikeres diákolimpia után egy héttel veterán országos bajnokságot rendeztünk Törökbálinton. Itt is csak győztesek voltak, közte Sákovicsné Dömölky Lídia, aki 82 évesen vívta meg újabb győztes asszóját!

Eseménynaptár

X