Hír

Kereresszékes Vk-hétvége Egerben

  • 2016.02.10

Húsz magyar indul a csütörtöktől vasárnapig tartó kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen Egerben. A viadalon 25 ország 158 versenyzője szerepel, és az esemény egyben kvalifikál a

Húsz magyar indul a csütörtöktől vasárnapig tartó kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen Egerben. A viadalon 25 ország 158 versenyzője szerepel, és az esemény egyben kvalifikál a riói paralimpiára, melyen reményeink szerint több magyar vívó is érdekelt lesz. 

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország tavaly is több parasport világeseményt rendezett, s idén változatlanul szeretnének kitűnni ezen a téren is.

“2024-ben Magyarország nemcsak olimpiát, hanem paralimpiát is szeretne rendezni, évről évre bizonyítani kell, hogy jó házigazdák vagyunk” – mondta Szabó László, aki hozzátette: az egri VK költségvetése 48 millió forint, s a célkitűzés az, hogy ezúttal is szolid nyereséggel zárjanak, a profitot pedig a kerekesszékes vívóválogatott felkészülésére fordíthassák. Az egri viadal a paralimpiai kvalifikációs sorozat része, ezen kívül még egy VK-viadalra és egy Európa-bajnokságra kerül sor, majd május végén véglegessé válik a riói indulók névsora. 

Azt már Szekeres Pál, a magyar kerekesszékes vívóválogatott szövetségi kapitánya mondta el az MTI-nek, hogy öt versenyző paralimpiai részvétele tűnik biztosnak, de a létszám szerinte még egy fővel bővülhet. “Remélem, hogy Egerben több dobogós helynek örülhetünk”– mondta Szekeres Pál, akit megválasztottak a riói paralimpia kerekesszékes vívóverseny versenyigazgatóságának elnökévé.

A Hotel Eger&Parkban sorra kerülő versenyen 9 órakor kezdődnek a küzdelmek, a döntőkre pedig délután kerül sor.

A sajtótájékoztatón jelen volt Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke, a VK védnöke is, aki azt mondta: szoros együttműködésre törekednek az MPB-vel, támogatják a kerekesszékes vívókat, akik többször közösen edzőtáboroznak ép versenyzőtársaikkal.

Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere úgy fogalmazott: a város az elmúlt években a parasport magyarországi fellegvárává vált, és a mostani versenyen is középiskolás önkéntesek segítik majd a lebonyolítást. Hozzátette: az elmúlt évben sok sportcélú fejlesztés valósult meg Egerben, ezt a folyamatot pedig idén is szeretnék folytatni.

A sajtótájékoztató végén Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző tartott sikeres bemutatót  Hajmási Éva kerekesszékes vívóval.

Az egri világkupán induló magyar parasportolók:

Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Hajmási Éva, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla, Báder Richárd, Gerencsér Ferenc, Gergely István, Göttlinger Dániel, Horváth Gábor, Mató Gyula, Osváth Richárd, Sáfrán Sándor, Süle József, Szarvas Zsolt, Tarjányi István, Zsolnay Sándor

 

 További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X