Hír

Készülnek a tervek a jövőre

  • 2020.06.20

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és a fegyvernemi vezetőedzők egyeztettek a héten a szezon újrakezdéséről és a válogatás mikéntjéről. Idehaza várhatóan szeptembertől lesznek versenyek.

Tamás Henriette főtitkár koordinálásával, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány,  Boczkó Gábor sportigazgató és a fegyvernemi vezetőedzők egyeztettek a héten a szezon újrakezdéséről és a válogatás mikéntjéről. Amiben teljes volt az egyetértés: a hat fegyvernem teljesen különböző helyzetből vág neki a folytatásnak. 

Férfi kardban és női tőrben kiharcoltuk az olimpiai csapatkvalifikációt, férfi párbajtőrben és női kardban ezért küzdünk, női párbajtőrben és férfi tőrben erre nincs esély. Ennek megfelelően az eddigi egységes irányelveken finomítani kell, ezt fegyvernemenként kell kidolgozni. Nehezíti a helyzetet, hogy a kvalifikációs sorozathoz hasonlóan, értelemszerűen a hazai válogatási ranglista is félbeszakadt, ennek pótlását és befejezését ugyancsak alaposan meg kell tervezni. 

A közeljövőben a szövetségi kapitány javaslatai a fegyvernemi, majd az általános szakmai bizottságok elé kerülnek, és végül így tárgyalhatja majd meg mindezt az elnökség a következő, még a július 18-i tisztújító közgyűlést megelőzően. 

Amiben mindenki egyetértett: a hazai versenyszezont még az ősszel meg kell kezdeni - természetesen amennyiben ezt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi. Mivel a fiatalabbaknál értelemszerűen korosztályváltás következik, ezért még szeptemberben meg kell rendezni a május-júniusra tervezett gyermek, újonc és serdülő országos bajnokságokat. Ezt követhetik októbertől az aktuális kadet, junior, illetve felnőtt válogató versenyek, valamint a hagyományosan decemberi felnőtt országos bajnokság. 

Nehezíti a helyzetet, hogy a nemzetközi versenynaptárról egyelőre semmi hír, így a tervezést “gumi üzemmódban” kell elkészíteni. Hiszen amennyiben lesznek ősszel nemzetközi viadalok, akkor azonnal módosítani kell a hazai menetrendet. Úgyhogy, miközben a kurta-furcsa szezon lassan befejeződik, a háttérben a vezetőség javában tervezi a nem egyszerűen tervezhető jövőt…További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink