Hír

Kezdődhet a kerekesszékes víilágbajnokság

  • 2019.09.12

Jövő héten rendezik a koreai Csongzsuban a paralimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokságot. A tizenegy tagú magyar küldöttség már a helyszínen tartózkodik, rajt 17-én. Hajrá, magyarok!

A javarészt az augusztusi kánikulában elvégzett felkészülés után repülőre szállt és megérkezett Koreába a magyar kerekesszékes vívóválogatott, amely szeptember 17-24. között részt vesz a Csongzsu városában rendezendő világbajnokságon.

Az év legfontosabb, a paralimpiai kvalifikációba (a Világkupához képest) két és félszeres szorzóval beszámító világversenynek a magyar csapat 11 sportolóval, maximális létszámmal vág neki. A hosszú utazás után szombatig az akklimatizációt elősegítő szöuli nemzetközi edzőtáborozás következik, majd vasárnap átteszik székhelyüket a fővárostól mintegy 130 km-re levő Csongzsuba.

A csapathoz itt csatlakozik a sportág első embere, Szekeres Pál, az IWAS Kerekesszékes Bizottságának elnöke, László Anita, aki a nemzetközi szervezet klasszifikációs bizottságát vezeti, Nagy József, az IWAS Bírák Bizottsága és a Magyar Paralimpiai Bizottság képviseletében, valamint Deli Dóra és Piecs Adrienn versenybírók. Hajrá, magyarok!

A kerekesszékes világbajnokságon részt vevő magar válogatott: Dani Gyöngyi (UTE, tőr és párbajtőr B kategória, egyéni és csapat), Gergely István (DVE, párbajtőr és tőr B kategória egyéni, tőrcsapat), Göttlinger Dániel (Békessy Debrecen, párbajtőr és kard A kategória egyéni, kardcsapat), Hajmási Éva (Törekvés, tőr és kard A kategória, egyéni és csapat), Krajnyák Zsuzsanna (UTE, tőr és párbajtőr A kategória, egyéni és csapat), Mező Boglárka (Törekvés, kard és tőr B kategória, egyéni és csapat), Osváth Richárd (Törekvés, tőr és kard A kategória, egyéni és csapat), Szarvas Zsolt (AVA, párbajtőr C kategória, egyéni), Tarjányi István (NYVSC, kard és párbajtőr B kategória egyéni, kardcsapat), Veres Amarilla (BVSC, kard és párbajtőr A kategória, egyéni és csapat), Zsolnai Sándor (Törekvés, kard és tőr A kategória, egyéni és csapat).
További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink