Hír

Kicsi hiányzott Fanninak

  • 2019.05.19

A sanghaji, olimpiai kvalifikációs női tőr egyéni Grand Prix-n a legjobb 32 között végzett Kreiss Fanni. Legmagasabban rangsorolt versenyzőnk egyetlen tussal kapott ki az amerikai Ross-tól.

A tíz egyéni olimpiai kvalifikációs versenyből a másodikat, a másfélszeres szorzószámmal számító sanghaji tőr Grand Prix-t rendezték a hét végén. A vasárnapi, 64-es főtábláknak egyetlen magyar résztvevője volt, Kreiss Fanni (képünkön). 

Első számú női tőrözőink a legjobb 64 között a francia válogatott Ranvier-vel találkozott, és magabiztosan, 15:9-re győzött. A következő körben a kiemelt amerikai Ross következett, és egy hatalmas csata, melynek a vége, sajnos, az ellenfélnek sikerült. Ross 14:13-re győzött, és ezzel az UTE vívója a 28. helyen zárt. 

Olimpiai szemmel nézve mindez annyit tesz, hogy amennyiben a magyar női csapat nem kvalifikál, Fanni egyéniben jelen állás szerint ott lenne Tokióban. Ám a cél természetesen továbbra is a csapatkvalifikáció, melyhez a júniusi Eb-n, majd a júliusi, budapesi vb-n lehet közelebb kerülni. 

Eredmények. Női tőr Világkupa, Sanghaj, 182 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Ranvier (francia) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Ross (amerikai) 14:13.

Végeredmény: 1. Inna Deriglazova (orosz), 2. Alice Volpi (olasz), 3. Arianna Errigo (olasz) és Lee Kiefer (amerikai),  …28. Kreiss Fanni, …86. Mohamed Aida, …96. Lupkovics Dóra, …99. Pásztor Flóra, …126. Kondricz Kata.

Férfi tőr Világkupa, Sanghaj, 203 induló. Végeredmény: 1. Alessio Foconi (olasz), 2. Nick Itkin (amerikai), 3. Timur Szafin (orosz) és Csoj Csun Jin Ryan (hongkongi), …65. Dósa Dániel, …184. Pórfy Tamás.További híreink

Aktuális

Megtelt a Kossuth tér! Megtartottuk sikeres flashmob-rendezvényünket ezúttal a "Vívás a bolygónkért!" szlogen égisze alatt. Olimpiai és világbajnokok, idősek és fiatalok részvételével népesült be a Kossuth tér. Hará, vívás! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink