Kogler Aladár A Győzelemhez vezető út pszichológiája

máj 11, 2016 | Archív

Tisztelt Sporttársak!Megjelent magyar nyelvű fordításban Kogler Aladár „A győzelemhez vezető út pszichológiája” című könyve.A tanulmányt minden szakosztálynak

Tisztelt Sporttársak!

Megjelent magyar nyelvű fordításban Kogler Aladár „A győzelemhez vezető út pszichológiája” című könyve.
A tanulmányt minden szakosztálynak megküldjük.

„Kogler Aladár: A győzelemhez vezető út pszichológiája 
                   Önfejlesztő mentális edzésprogram sportolók számára

Könyvismertető

Három vívó szakedző összefogott, hogy magyar nyelven is olvashassuk Kogler Aladár néhány éve New York-ban megjelent könyvét, a vívók (és más sportolók) pszichikai felkészüléséről. Salamon Gábor, Szlovenszky István és Szepesi László mesterek közreműködésével, Bóna Krisztina sportpszichológus fordításában, amelyet a MOB finanszírozott (Szabó Bence segítségével), végre megjelent egy korszerű és tudományos könyv a felkészülés pszichológiájáról. A könyv olvasmányosan mutatja be Kogler Aladár több évtizedes kutatói és gyakorlati munkáját és alkalmazott módszerét. Kutatásának egyik elgondolkoztató megállapítása, hogy a vívói teljesítmény több mint 30 %-ban a pszichés teljesítményen alapul. Indokolt tehát, hogy a mentális felkészülés valóban előtérbe kerüljön a vívók, de általában a küzdősportban tevékenykedő versenyzők felkészülésében. Legalább ennyire jelentős másik megállapítása, hogy a versenyzők mentális felkészülésében az edzők ebben aktív, segítőkész és meghatározó módon vegyenek részt! A bemutatott anyag Kogler több könyvéből vesz át fejezeteket, elsősorban a küzdősportok, judo, vívás és öttusa-vívás szempontjaira tekintettel. Az önfejlesztő mentális edzésprogramot szeretettel ajánljuk edzőkollégáinknak és a versenyzőknek.”

Üdvözlettel:

Polgár Pál

főtitkár

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM