Hír

Kun Anna nyerte az Mk-fordulót

  • 2019.11.16

A tatai Kun Anna nyerte a női párbajtőr Magyarkupa-fordulót, miután a döntőben legyőzte a debreceni Mihály Katát. A dobogón egyetlen fővárosi vívó végzett, Szász-Kovács Emese már edzésbe állt. 

Várnai Vivien súlyosan megsérült, Szabó Réka ezt a versenyt is kihagyta kényszerűségből, Szász-Kovács Emese viszont elkezdte az edzéseket. Riói olimpiai bajnokunk miközben neveli egyre gyarapodó ikergyermekeit, a jelek szerint komolyan foglalkozik a visszatérés gondolatával. Legalábbis ezt “rebesgették” szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol a női párbajtőr válogatóját, egyben Magyarkupa-fordulóját rendezték. Ez a jó hír, a rossz, hogy fent említett hiányzóink miatt tovább szűkült az élmezőnye a fegyvernemnek. 

Nagy “csodák” nem történtek a versenynapon, bár az feltétlenül meglepetésnek számított, hogy két felnőtt válogatottunk, Muhari Eszti és Budai Dorina nem jutott a nyolcas döntőbe. A harmadik válogatott, Kun Anna viszont magabiztos vívással megnyerte a versenyt, a döntőben 15:6-ra győzte le a korábbi vb-csapattag Mihály Katát, míg a két bronzérmet a vb-nyolcaddöntős Nagy Kinga és Dékány Kinga szerezte meg. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Magyarkupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 84 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Mihály Kata (Békessy Debrecen), 3. Nagy Kinga (BVSC) és Dékány Kinga (AVA), 5. Fekete Laura (Honvéd), 6. Petri Renáta (AVA), 7. Kolczonay Júlia (Fless), 8. Szombath Barbara (Honvéd). A döntőben: Kun-Mihály 15:6.További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca összeállítású junior női kardcsapat a segoviai Világkupán! A döntőben 45:27-re verték USÁ-t, gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek!

Eseménynaptár

X

Támogatóink