Hír

Még egyszer: Vívás Világnapja

  • 2017.09.12

Hazánkban, és a Föld valamennyi kontinensén ünnepeltük a Vívás Világnapját. Idehaza közel ezren, a világon pedig ezrek vívtak különleges helyszíneken - Új Zélandtól Európán és Ázsián át, Kaliforniáig.

Idehaza a “központi” Vívás Világnapja Flashmob akciónkat a Nemzeti Múzeumban rendeztük. Olimpiai és világbajnokaink részvételével, veterán tőrversennyel párhuzamosan, 4-500-an vettek részt a Múzeum kert lépcsőin és kertjében a pontosan szombat délben kezdődő, Flashmob akcióban. Az ötperces szabadvívás után többek között Szilágyi Áron, Szász-Kovács Emese, Imre Géza, Boczkó Gábor és Rédli András osztogatta a fiatal vívópalántáknak az autogramokat, nagysikerű és emlékezetes volt a rendezvény, melyet különleges helyszínen, különleges körülmények között rendezett a Magyar Vívó Szövetség. 

De nemcsak Budapesten, hanem az ország számos pontján, ugyancsak kivételes helyeken népszerűsítettük legeredményesebb olimpiai sportágunkat. A teljesség igénye nélkül, Tapolcán, Baján, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Komlón és Orosházán is tartottak látványos Flashmob megmozdulást, elmondható, hogy összesen közel ezren népszerűsítették ezen a hétvégén sportágunkat. 

Mivel világnapról beszélünk, természetesen nem csak idehaza vívtak különleges helyszíneken. A Nemzetközi Vívó Szövetség beszámolói alapján Új-Zélandon egy építkezés tetején vívtak, Kaliforniában pedig az óceán partján, a homokban. Láthatóak a FIE facebook oldalán fotók a Nemzeti Múzeumból, emellett többek között - megint csak a teljesség igénye nélkül - Kínában, Guatemalában, Costa Ricá-ban, az USA számos államában, Nepálban, Olaszországban, Angliában, Németországban, Belgiumban és Svájcban tartottak a Vívás Világnapja alkalmából Flashmob megmozdulást.
További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X