Madridban hárman folytatják

máj 18, 2018 | Archív

Világbajnoki ezüstérmes csapatunk három tagja folytatja a versenyt a madridi férfi kard Vk-n, a negyedik, Szilágyi Áron pedig nem indult. Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás: hajrá, magyarok!

Jó hírünk is akad, meg rossz is. Kezdjük a semlegessel! Miként arról már beszámoltunk, kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron kihagyja a szezon utolsó, madridi férfi kard Világkupa-versenyét. Gond nincs, a sérülés kisebb és gyógyul, jó kezekben van, talán a testnek és a fejnek is jót tesz a pihenés a nyári világversenyek előtt. A többiek viszont – a nemzetközi mezőnnyel együtt – kivétel nélkül pástra léptek a tavaszt záró spanyolországi viadalon. 

Gémesi Csanád (balra) hibátlan csoportkört követően jutott a legjobb 64 közé.

És akkor a jó hír: az “első vonal” számára továbbra sem jelent problémát a selejtező abszolválása. Szatmári András természetesen kiemeltként nem lépett pástra, Gémesi Csanád pedig hibátlan csoportmérleg után, további folytatás nélkül jutott a legjobb 64 közé. Decsi Tamás közepesen kezdett, viszont utána két sima győzelemmel ment tovább. Előbb a brit Edwardsot 15:9-re, majd a spanyol Fernandez Blancót 15:5-re verte. 

A rossz hír: a további hét magyar nem jutott a főtáblára. Galgóczy Tamás a csoportkörben búcsúzott, majd Gémesi Bence, Gémesi Huba, Puy Sebestyén és Kossuth Bálint a direkt kieséses folytatásban, a 96 közé jutásért szenvedett vereséget. A selejtező utolsó körében pedig Péch Miklós és Iliász Nikolász is kikapott. Úgyhogy röviden összefoglalva: vékony a jég, de az nem reped… Három válogatott kardozónk folytahatja szombaton a versenyt a legjobb 64 között, a negyedik pedig otthonról figyeli a történéseket. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Világlupa, Madrid, 205 induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség,  Iliász Nikolász 5/1, Puy Sebestyén 5/1, Péch Miklós 4/2, Gémesi Bence 4/2, Kossuth Bálint 3/3, Decsi Tamás 3/3, Gémesi Huba 2/4 (továbbjutottak), Galgóczy Tamás 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Péch-Mijajama (japán) 15:6, Decsi-Edwards (brit) 15:9, Iliász-Cuellar (venezuelai) 15:11, Gémesi B.-Sztyepanov (orosz) 11:15, Kossuth-Romero (venezuelai) 6:15, Puy-Casares (spanyol) 14:15, Gémesi H.-Lambert (francia) 7:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Fernandez Blanco (spanyol) 15:5, Péch-Lohanov (orosz) 10:15, Iliász-Mokrecov (kazah) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Szong (koreai), Gémesi Cs.-D’Armiento (olasz), Decsi-Anstett (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM